dimarts

A Finlàndia no tenen EBE però hi fot un fred que pela

Tot sovint surten a la llum pública estudis i més estudis que ens diuen que l'educació d'aquest país està fatal i que a Finlàndia està molt bé i que els mestres tenim moltes vacances i un munt de coses més. Avui a la ràdio sentia que no sé pas quants experts de l'Unió Europea deien que els Espais de Benvinguda Educativa (EBE) són anti-pedagògics i que la millor manera d'educar els alumnes nouvinguts és integrar-los a les escoles, molt bé, d'acord, que bonic sobre el paper. Em pregunto si aquesta gent que fa tants estudis serien capaços d'aportar solucions idònies per integrar un número d'alumnes nouvinguts tan elevat amb el curs començat a les escoles (per exemple a Vic) sense que això suposés un desbordament de recursos de les pròpies escoles. Ah, i que aquestes solucions siguin viables amb un temps rècord, sense repercutir en el nivell escolar de la resta d'alumnes i si és possible sense gastar gaire diners.
No sé si els EBE són la millor solució però està clar que són una resposta valenta a una situació complicada que pateixen diverses ciutats del país. M'agradaria que els que critiquen salvatgement els EBE aportessin solucions reals i ràpides a la situació actual.
Foto: "Coses que es troben en vinil a la ràdio" de JRoca'08

4 comentaris:

Lídia Clua ha dit...

Estic completament d'acord amb tu. Aquest mes estem fent campanyes escolars i és impressionant la situació de l'escoles, nens nous cada dia que no entenen un borrall de català ni castellà. Com t'ho fas? Aaaah... Espavila, que et paguen per tenir imaginació... no?

JRoca_Font ha dit...

Ens ho fem com podem. Si hi ha pocs casos es pot gestionar bé però quan venen molts nouvinguts amb el curs començat augmenten les dificultats i això la gent ho ha de saber.
Salut

Anònim ha dit...

Completament d'acord, els EBE han rebut un allau de crítiques sense esperar quins seran els seus resultats. Ens agrada molt criticar sense esperar a veure que passa. A les escoles i classes que no paren d'entrar nous alumnes al llarg del curs es fa molt difícil treballar i els EBE ben utilitzats podes ser un bon recurs. No entenc per quina raó totes les idees que provenen de l'Administració han de ser sempre dolentens i plenes de males intencions per principi.

zel ha dit...

mmmhhhhh, encara no ho tinc clar, però, en principi,m'agrden més les aules d'acollida, els tinc a prop i fem coses junts...