diumenge

Formació en llengües

Llegeixo que els futurs mestres i professors hauran d'acreditar tenir un nivell d'anglès o d'una altra llengua estrangera, hi estic ben d'acord. La formació dels mestres ha d'incloure coneixements en TIC i també un mínim d'alguna llengua estrangera, tampoc costa tant.
També seria molt positiu que TOTS els mestres que imparteixen classe a Catalunya sàpiguen parlar i escriure en català i que es respectés la immersió lingüística per formar persones com a mínim bilingües. Actualment algunes escoles catalanes formen ciutadans monolingües en castellà, i ningú mou un dit.

6 comentaris:

Vida quotidiana ha dit...

Penso que la notícia és en part bona. A un professor se li demanen una sèrie de mínims i que algú de menys de 40 anys (edat que se suposa algú es posa a opositar per a mestre) tingui mancances en idiomes estrangers o en les TIC ja l'invalida per ser docent. Algú que no s'ha pres la molèstia en aprendre no pot ensenyar a ningú.

Per altra banda, sospito que tornarem a caure amb el problema de sempre: exigir d'entrada i després despreocupar-nos. El sistema de selecció actual penso que hauria de donar menys pes a la part inicial, i en canvi, premiar molt més la progressió. Si un mestre o un professor fa bé la seva feina, això se li ha de reconèixer (monetàriament, en categoria...).

miq ha dit...

Totalment d'acord en que als mestres i professors se'ls exigeixi un bon currículum pel que fa a les llengües i en d'altres aspectes necessaris per incrementar així la qualitat del nostre ensenyament.

miq ha dit...

Comentari per a un dels teus articles anteriors "Avui en Neil Young en fa seixanta-dos":

És refotudament bona la selecció musical que puxes a la ràdio. Podria subscriure amb els ulls clucs tots els artistes que anomenes. I pel que fa a Neil Young, friso per veure ara al desembre. Serà el primer cop que el veig en concert, ja formava part de la llista de músics que pensava que no veuria mai...a la llista em queda encara, però, en Tom Waits. Aquest sí que es prodiga poc.

Anònim ha dit...

Bones!
Sincerament crec que això del domini d'una tercera llengua no és més que una excusa perquè en el fons volen aconseguir que l'ensenyament s'acabi fent amb anglès, o si més no, algunes assignatures entre les quals Educació Física.
Cecília Jufré

Dolors ha dit...

Trobo fantàstic que vulguin garantir una bona base per a tots els mestres novells , i igualment que vagin controlant que tots ens anem reciclant al llarg dels anys i no descuidem la nostra formació permanent. Ès indubtable que això repercutirà en la qualitat de l'ensenyament. De tota manera amb això no n' hi ha ni per començar si no parteixen dels problemes que ens trobem ara actualment a l'escola i comencen per intentar sol.lucionar aquests que són els que realment ens preocupen als que ho vivim dia a dia. Comencem per baixar les ratios a les aules , a donar-nos més mestres per poder fer desdoblaments i per poder atendre millor a la diversitat creixent amb que ens trobem a l'escola.

JRoca_Font ha dit...

David,
estic d'acord en el que dius, m'agrada la frase "Algú que no s'ha pres la molèstia en aprendre no pot ensenyar a ningú". Cal premiar la progressió.
Miquel,
per incrementar la qualitat els mestres hi tenim molt a dir i hem d'estar formats.
Quina enveja sana veure en directe a en Neil Young!
Cecília,
no estic en contra de fer alguns continguts en anglès si ha de servir perquè s'aprengui millor, ara, si això ha de repercutir contra el català m'hi negaré rotundament.
Dol.,
100% d'acord en cada línia del que dius.
Salut