dijous

A veure!


A l'hora del pati una colla de mestres vam arribar a la conclusió que la nostra frase o conjunt de paraules amb mínim sentit que més utilitzem possiblement és "A veure!". El "Calleu" no estaria molt lluny de la primera posició i dins del podi dels tòpics hi hauria la frase: "Per què no ho dius en veu alta i així riurem tots?".
Foto: "Amunt, amunt" de JRoca

5 comentaris:

Unknown ha dit...

Ei,

Han passat 25 anys des de que vaig deixar d'anar a l'escola i les coses, veig que no han canviat. Sobretot aquesta que dius: Per què no ho dius en veu alta i així riurem tots?
Que ridícul que em feia sentir, haver de dir en veu alta el que estava dient en veu baixa. Quan em deien això, ja sabia que tenia 10 segons per inventar-me alguna cosa creïble.

Anna Tarambana ha dit...

Jajajajaja!!! Oi, tant! Per no parlar de com d'educats ens tornem amb frases com:
"Vols fer el favor de..."

Montserrat ha dit...

També: què es diu a l'entrar??? Com es demana???

JRoca_Font ha dit...

Merrameu,
aquesta frase és de les que foten ràbia, tot i això ha sobreviscut a molts anys, és el que en diríem un clàssic.
Anna,
jo de vegades al·lucino de les vegades que dic "si us plau", "voleu fer el favor" i un munt d'aquestes. la correcció és bàsica en la nostra feina, hem de donar bon exemple.
Montserrat,
també, també, un altre dels clàssics. ;-)
Salut

Dolors ha dit...

Totalment d'acord. Jo crec que de les que utilitzava més quan feia classes a primaria era , com l' Anna, " voleu fer el favor de..." Tot i que el " a veure" també l' havia dit moltes vegades.Totalment d'acord amb les dues que diu la Montserrat.
De tota manera amb el teu post també m' has fet pensar que des de que treballo a educació infantil ja no les utilitzo tant. Per fer silenci o per captar l'atenció dels petitons normalment utilitzo altres recursos, de vegades no verbals.El " a veure" així sol quasi mai no el dic.. més aviat dic " a veure , què ha passat?" que és el que acabes preguntant quan algu plora , quan hi ha hagut alguna baralla o quan has de sol.lucionar petits problemes que entre els nens.