dimarts

Perdre el nord mirant Lost dient Perdidos

Avui m'he assabentat que la cadena privada Cuatro deixa d'emetre la sèrie Lost (ells en diuen Perdidos) els dimarts a la nit. Es veu que no han obtingut l'audiència desitjada i és clar, ja sabem com funcionen aquestes coses. El fenomen de Lost a l'estat no tindria sentit sense Internet i està clar que els fans de veritat són (som) incapaços d'esperar una setmana més que els altres per veure el capítol que fan a Cuatro, no cal dir que els descàrregues a Internet treuen fum hores després de l'emissió del capítol als EUA.
L'anàlisi que vull fer de tot això és que la versió original subtitulada guanya terreny gràcies a Internet. Fa uns anys hauria estat impensable que milers de descàrregues es carreguessin un programa de qualitat en prime-time. Hauria estat impensable perquè no hi havia Internet però també perquè el bon hàbit de veure el cinema o la televisió en VOS no estava tan implantat com ara. La xarxa, tot i les coses negatives que els mitjans tradicionals s'esforcen a magnificar, ens pot ajudar a treure'ns del cap aquesta mania de veure-ho tot doblat que a la pràctica instaura un gandulisme idiomàtic molt poc recomanable en un país turístic com el nostre.
Llegeix també:
Du yu spik Inglix
Recomano:
Lost-Perduts
Renoms d'en Sawyer
Foto: "Caixa perduda" de JRoca'10

5 comentaris:

Rubèn ha dit...

També té molt a veure com s'ha maltractat aquesta sèrie (i moltes altres) a les emissores de tv nacionals.
TVE la va canviar de dia i franja horària diverses vegades, fent-la ballar fins que probablement va empènyer la poca gent que encara la mirava per TV a buscar-la a internet.
Si li sumes els talls de publicitat desmesurat, cancel·lacions sorpresa per esdeveniments esportius o altres i que fins i tot fan capítols desordenats... què esperen.

JRoca_Font ha dit...

Rubèn,
tens raó, la sèrie ha estat maltractada i la gent se n'ha cansat, ja s'ho faran.
Merci per comentar.
Salut

salva ha dit...

Jo sóc un altre enganxat a Lost (VOS) que no pot esperar fins dimarts i per això penso que ara en canviar a diumenge encara hi haurà més gent que no pugui esperar.
Els de Cuatro no saben per on van, ells si que estan perduts ...
Salut Jordi.

Viqui ha dit...

Jo això de descarregar sèries ho vaig començar fa molts anys amb Stargate. TV3 feia el que volia, fins i tot emetent segons parts de capítols abans que les primeres. Un desastre... I des d'aleshores, sempre que segueixo una serie de fora me la baixo en VO.
Amb Lost em va passar una cosa semblant. La vaig començar a mirar per la Fox i em vaig proposar seguirla setmanalment, però era massa emocionant tot plegat així que em vaig baixar els capítols fins estar al dia amb USA. I així estem...
De totes formes, sap greu que deixin d'emetre-la. Sé de gent que la seguia i no els farà cap gràcia...

JRoca_Font ha dit...

Salva,
ben perduts, ja ho pots ben dir.
Viqui,
sí, sap greu per la gent que la segueix doblada. Crec que més que deixar-la d'emetre és possible que la canviïn de dia, ara, si maregen gaire el més normal és que encara tinguin menys audiència.
Salut