dijous

El Tribunal Supremo i la modalidad lingüística de España

Tema sentència del Tribunal Suprem contra la immersió lingüística:
Està clar que el tribunal aquest sap perfectament que acabar amb la immersió és acabar a la llarga amb la llengua catalana, un objectiu que no van aconseguir ni el Conde-Duque de Olivares, ni Felip Quint, ni les dictadures de Primo de Rivera i el General Franco tot i els seus demostrables esforços repressors.
Llegeixo un article de la Constitución Española del 1978, concretament el 3.3:

La riqueza de las distintas modalidades lingüísticas de España es un patrimonio cultural que será objeto de especial respeto y protección.

Diria que amb la llei a la mà carregar-se la immersió és inconstitucional doncs la immersió lingüística respecta i protegeix una "modalidad lingüística de España".
Com ho veieu?
Relacionat: "La nova planta transgènica" a ARA.cat

2 comentaris:

Miquel Saumell ha dit...

Jordi,
Jo ho veig tan malament com ho veus tu, i més en llocs com Barcelona on pel carrer ja comença a ser difícil sentir parlar en català. Però faig una deducció totalment oposada a la teva. Ens agradi o no, el que ja és irreversiblement inconstitucional és la immersió, i el que ha fet el Suprem és donar forma jurídica a la sentència del constitucional. L’article 3.3 que dius sembla molt maco a primera vista però com quasi tots els articles és poc concret, i tot depèn de quina interpretació se’n faci, sense oblidar que qui interpreta són "ells", que actuen com a jutge i part d’aquest conflicte. El cercle queda tancat, i llavors un arriba a la conclusió que no ens volen tal com som i volem ser... i quan no et volen lo millor és marxar.
Que tinguis un bon any!!!

JRoca_Font ha dit...

Miquel,
sí, quan no t'hi volen el millor és marxar, el problema és que tampoc ens deixaran marxar però almenys ho intentarem.
Gràcies i bon any!
Salut