divendres

TIC vs paperassa

Com cada estiu, una vegada acaba el curs del tot, intento ordenar una mica la paperassa que he anat recollint per fer neteja de la que sobra. A manca de cuina econòmica com la de les iaies, fa un parell d'anys em vaig comprar una màquina de triturar paper -d'aquelles senzilles que s'encallen cada 10 fulls- i en aquesta època treu fum: tinc actes d'avaluació dels tres trimestres, actes de coordinació, fulls de notes, memòries, el Pla Anual i un munt de notificacions que omplen el despatx de paper. Els fulls que estan plens per un costat i no tenen informacions confidencials els aprofito per la impressora o els col·loco a la pila de fulls per pintar o retallar que té la meva filla, la resta passen per la trituradora però n'hi ha molts que els acostumo a custodiar una temporada, per si de cas. M'adono que els mestres arribem a acumular una quantitat indecent de fulls i intento veure la nostra professió d'aquí a uns anys i com la tecnologia pot evitar aquest malbaratament de fulls.
Aquest any he portat el notebook en algun claustre i molts companys em miraven estranyats o amb un "què fot aquest?". Em pregunto si sóc un friki o si aquest petit gest pot ajudar a canviar les coses; sempre hi ha d'haver algú que comenci penso. L'escola (com la majoria d'escoles) té wifi i des del portàtil s'accedeix a la xarxa on hi ha tots els documents que calen pel nostre dia a dia. Sincerament crec que es podria reduir considerablement la paperassa en els propers anys, només cal ser conscients de les virtuts de les TIC i de com poden ajudar-nos en el dia a dia, no és tan difícil.
M'imagino una reunió d'avaluació d'aquí a uns anys: ens reunim al voltant de la taula cadascú amb el seu portàtil o tablet, a la pantalla tots tenim el mateix document que mitjançant el Google Docs col·laboratiu hem anat modificant al núvol, comença la reunió.
Foto: "Esmicolats" de JRoca'11

7 comentaris:

Eric Vila ha dit...

Totalment d'acord.

On és l'esperit del capità enciam?

Galderich ha dit...

Jo crec que des de que hi ha internet la paperassa s'ha reduït considerablement. Bon Estiu Capità Enciam!

Ricard Masferrer ha dit...

Sóc dels que gaudeixo d'aquesta feina d'estiu de fer neteja de papers, però des de fa un temps també cal fer neteja i reordenació d'arxius ja que al final sempre acabo amb un bon embolic de carpetes.
Ja fa un parell de cursos que utilitzo el netbook a les reunions. Vaig començar sol, però ja en som més. A la reunió de coordinadors ja som majoria amb netbooks, i el treball amb documents compartits al google docs s'està generalitzant. A poc a poc es va fent camí. Bones vacances.

JRoca_Font ha dit...

Ricard,
això va per centres suposo, al meu centre encara és inusual, és qüestió de temps.
Galderich,
sí, també és cert. El Capità Enciam un referent sempre! :-)
Èric,
fa falta un nou Capità Enciam, les noves generacions no en saben res.
Salut

Unknown ha dit...

Molt bones a tots, vull comentar que l'article em va semblar brillant ... i també
Voldria convidar-los a participar en una oportunitat de negoci, administradors del lloc i visitants, es tracta d'una
empresa líder en negocis per Internet, s'ofereixen capacitacions constants, de manera que no es necessita experiència,
a més ensenyaran a augmentar els seus ingressos, aqui els deixo el link del material, si estan interessats, favor respondre a
la següent adreça de email: cesargomez@vitcenter.net

http://miembrosvitcenter.com/oportunidad-vitcenter-introduccion

aban - facebook ha dit...

estoy de acuerdo contigo y comparto tus opiniones...

Terry - juegos gratis ha dit...

és totalment cert ... molt bon post, èxits