dimecres

A la cua


Estem a la cua: l'educació secundària catalana a la cua d'Espanya i de la Unió Europea. Ho podem llegir a l'article següent. Avui el post serà curt i acaba amb una pregunta.
És casual que Euskadi i Navarra estiguin per sobre de Catalunya en moltíssims aspectes o té a veure amb el seu preuat concert econòmic?
Foto: "Mongoda" de JRoca

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola!Sóc la Cecíla Jufré, estudiant de MEF.
Aquest és un tema molt interessant que justamnet avui a classe l'hem estat comentant. Que Catalunya és a la cua d'espanya no és una novetat per ningú.Les causes? divererses crec. No es pot atribuir tota la culpabilitat a la imigració com algunes persones afirmen però si que hi té alguna cosa a veure la inversió per estuidant, tal i com comentaves. De fet, jo he fet primària i ESO i el que si puc afirmar és que quan feia l'ESO em donava la sensació que durant quatre any vaig estar estudiant el mateix, per tant, alguna cosa no funciona.
Felicitats pel blog!

JRoca_Font ha dit...

Cecília,
merci per l'aportació i felicitats pel teu sant. Certament és evident que Euskadi i Navarra tenen menys problemes econòmics que nosaltres gràcies al concert econòmic i això repercuteix en tots els aspectes de l'estat del benestar.
Salut

Anònim ha dit...

Sí però, l'economia és l'única causa? O és una de les causes?
merci per felicitar-me.
Cecília

JRoca_Font ha dit...

L'economia no ho és tot i hi ha altres causes però amb concert econòmic a Catalunya es viuria molt millor en molts aspectes. Si tinguéssim més diners es podria invertir millor en educació, infraestructures, sanitat, serveis socials, recerca, etc...
Salut

Vida quotidiana ha dit...

Hi ha un factor que també cal tenir en compte: el capital social. Els sistemes econòmics del País Basc i de Navarra es basen molt en mà d'obra qualificada. No hem d'oblidar, per exemple, que allà estan situades les cooperatives de Mondragon, empreses que tenen uns departaments de R+D que ja envejarien moltes multinacionals. Aquí en canvi, hem preferit servir copes i cuidar vells, i així ens comença a lluir el pèl.