dimarts

Sensacions a l'assaig

Avui he anat a l'institut del Teatre de Vic a l'assaig de Punxes a la sorra i ha sigut una gran experiència veure com la Marta i l'Aina s'endinsaven en els personatges, cada dia estic més satisfet d'haver agafat el repte d'escriure aquesta obra que m'ha tingut més de nou mesos escrivint i re-escrivint. Durant l'assaig m'he quedat en segon terme sense dir res, estaven assajant les escenes finals i encara no havia vist res del treball de l'Aina que interpreta l'Elisabeth Eidenbenz. En acabar l'Aina m'ha preguntat què m'havia semblat i només li he pogut dir que fantàstic, li he comentat que té una semblança física sorprenent amb l'Elisabeth, potser m'he passat o potser la imaginació m'ha portat a comparar-la amb les fotos antigues de la suïssa, certament tampoc són tan semblants però un vestuari i pentinat adequats hi fan molt. M'he emocionat en algunes escenes ja que en tractar-se d'un personatge real va ser el que em va costar més d'escriure i veient la interpretació el cercle es tanca, quan escric teatre m'intento imaginar com serà el personatge una vegada agafi vida i avui per fi ho he vist. Sempre que s'ha representat alguna cosa que he escrit em venen aquestes sensacions estranyes però que m'agraden, normalment. A l'assaig he portat la càmera de fotos i no he tirat ni una instantània, no volia molestar.
He decidit que escriuré sovint al bloc de Punxes a la sorra fins el dia de l'estrena.
Foto: Marta i ombra a la platja d'Argelers de JRoca

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola,

Fa uns 7 o 8 anys que faig teatre i molt sovint he pensat en escriure una obra (de fet en tinc una a mitges).
Sempre he pensat que ha de ser molt gratificant veure allo que tu has escrit i pensat portat a la practica.
Pero no et passa que una escena te l'imaginaves d'una manera i acaba siguent d'una altre manera? Vull dir que el director potser ho veu d'una manera diferent a la teva, no?
Enhorabona!!

Anònim ha dit...

Moltes felicitats!

JRoca_Font ha dit...

Merrameu,
veure el que has escrit representat és genial i més si funciona però quan no funciona també deixa males sensacions. Fa 5 anys van fer una obra meva i va fucionar molt bé en alguns pobles però hi va haver llocs on no va funcionar i ho vaig passar fatal infiltrat entre el públic, sempre m'agrada estar entre el públic per sentir els comentaris.
Del tema aquest de direcció crec que el més important és parlar-hi molt però depenent del director accepta pocs suggeriments, hi ha de tot, tampoc tinc molta experiència però m'he trobat en direccions que m'han agradat i d'altres que no, amb Punxes a la sorra la directora es personalitza l'obra i queda molt bé, en parlem molt i si fa canvis me'ls comenta, és d'agraïr.
Salut
Marta,
gràcies! si vols venir ja ho saps.
Salut

JRoca_Font ha dit...

Merrameu,
per cert, anima't a escriure que segur que et queda colllonut, amb el teu bloc passem bones estones,segur que amb teatre també.