dimarts

Cop de puny a l'horari infantil televisat

Continua la bogeria per l'Smackdown i sumada al fàcil accés a les noves tecnologies per part de la majoria de la població fa que el còctel sigui perillós a més de patètic. A les notícies ja hem vist notícies de nens accidentats imitant postures dels seus ídols mediàtics que la cadena Cuatro emet conscientment en horari infantil.
Quant temps més hem d'aguantar això?
hem d'esperar que es mati algú perquè els organismes competents (in-competents) facin alguna cosa? ja ens coneixem la història del revolt perillós que tothom sap que és perillós però que ningú actua fins que hi ha sang (jove quasi sempre) a la calçada, sí, he vist arreglar carreteres al costat d'un ram de flors a la tanca.
A veure, hi ha organismes oficials que puguin evitar això? ja s'ha acabat amb el Tomate, no es pot fer pressió social per acabar amb aquest espectacle en horari infantil? que quedi clar que no estic d'acord en prohibir-lo, el que vull és que facin aquest show en horari de nit quan, en teoria, els menors dormen.
L'altre dia vaig veure'n un tros: va sortir un personatge d'aquests musculats i amb cara de mala lluna enmig de cridòria general a l'estil yankie; el comentarista va comentar que el personatge en qüestió era molt estimat pels nens, us ho podeu creure? creieu-vos-ho.
Molt bon article sobre el tema:
Els nens exhibeixen a internet com imiten el 'pressing catch'. El Periódico.
És que ningú farà res per evitar aquesta merda?
Aneu al Youtube i cerqueu "Pressing catch" o "Smackdown" a la recerca...

5 comentaris:

Anònim ha dit...

No m'ho diguis. A l'escola en horari de pati i migdies (menjador) uns quants mestres obrim la biblioteca, que està dotada amb dos ordinadors d'ús lliure. Tenim seriosos dubtes sobre si prohibir o no que juguin a jocs durant aquest temps, però és que quan algun es passa de llest i "m'enganya" baixant vídeos d'esmacdown... em bull la sang.

Es veu de lluny, un vol de criatures al voltant de la pantalla. Si no ets ràpid, tanquen les finestres, algun cop hi ha confident que t'avisa... Ja no sé com explicar-los-ho, que això es mira a casa, que els ordinadors de l'escola no són per això...

Algun atrevit despistat que no és habitual a la biblioteca fins i tot es presenta i em pregunta per imprimir una foto de la "bombabatista" o de "l'enterrador"... "No pots", "és que m'agrada molt...". buffff. És difícil lluitar en contra... per cansament, es esgotador.

JRoca_Font ha dit...

Jaume,
he sentit que alguns pares s'han unit per fer alguna cosa, espero que serveixi. Personalment crec que la Generalitat o el govern central haurien de ser molt més forts amb aquests programes que es fan en horari infantil, tan se val que es faci en una TV privada, se'ls ha d'obligar per llei a fer-ho a la matinada en horari no protegit pels infants. Em sento indefens com a ciutadà, és una lluita desigual, com tu dius és esgotador.
Salut

Xevi Vilardell Bascompte ha dit...

Vaig a crear una mica de polèmica però no estic gaire d'acord amb el que dieu. Ja quan jo era més menut, d'això fa uns 20 anys, Telecinco ja emetia Pressing Catch tornant de l'escola, TV3 emetia Bola de Drac i jo a l'ordinador ja jugava a l'Street Fighter. En aquella època ningú en va fer cap escarafall i no es va sentir a parlar de nens lesionats ni de prohibicions. I jo em pregunto: què ha canviat de quan nosaltres erem petits ara? Doncs que abans hi havien els pares que "control·laven" el que miravem i o jugavem a l'ordinador. A veure, a mi em sembla un problema tan senzill com apagar la tele quan fan aquests programes. O sigui, no crec que el problema sigui que els facin si no que algú els hi deixi mirar. O fins hi tot: si ensenyem als nens a veure les coses i a distingir entre la ficció i la realitat, no hi ha d'haver cap problema! No se, ha arribat un punt que sembla que haguem de pujar la canalla entre cotons de sucre. I la veritat, et mires les estadístiques i sembla que les coses ens van més malament ara que abans... No se...

JRoca_Font ha dit...

Xevi,
estic d'acord en gran part del que dius però avui en dia les coses han canviat sobretot per la globalització que ha aportat Internet. Avui, qualsevol marrec té un mòbil amb càmera i té la possibilitat de gravar el que vulgui i penjar-ho al Youtube o on sigui; també tenen videojocs més realistes i en el cas que ens ocupa hi ha un munt de merchandising associat com cromos i altres elements.
La culpa la tenen els pares que els ho deixen veure? en gran part sí però no hem d'oblidar que aquesta cadena (Cuatro) promociona aquest show enfocant-lo al públic infantil amb comentaris com els que esmento al post.
És penós que a aquestes alçades no hi hagi un defensor de l'espectador que vetlli per evitar aquests programes.
Salut

Anònim ha dit...

Completament d'acord amb en Xevi.
Qualsevol cadena de televisió depèn de la seva audiència. N'hi ha prou que aquells pares a qui preocupen el present (la integritat física) i el futur (l'adopció de referents incorrectes) dels seus fills tanquin la tele quan convé.
Però ben pocs pares tenen una mínima idea del que convé als seus fills.
Salut!