Els humans
El pati de l'escola Pinediques de Taradell està ple de roures, alzines i, és clar, també pins; els recursos boscosos hi són en quantitat i varietat per jugar a infinitat de jocs a l'aire lliure.
Aquest passat setembre a molts alumnes els va agafar la fal·lera per la recol·lecció indiscriminada de glans i ara a l'octubre ja quasi se n'han esgotat les existències, almenys a terra i a les branques accessibles és clar. A les hores del pati els glans tenen múltiples funcions: monedes de canvi en transaccions de productes en "botigues ecològiques", baldufes, projectils, pírcings de part alta d'orella, etc.. Hi ha alumnes que es passen l'estona d'esbarjo cercant aquests fruits i he detectat com els emmagatzemen com hàmsters previsors però amb bosses del Bon Preu.
L'avarícia entra en escena i amb ella petites baralles.
M'ho miro i penso que això que passa aquí també es produeix a gran escala a tot el món; només cal canviar glans per petroli, gas, peix, diamants, terra, ... aigua.
Foto: "Glans en una bossa de l'Orangutan: grup Bon Preu" de JRoca'08
4 comentaris:
Jo ho veus Jordi, la predeterminació a aplegar "coses" de l'espècie humana ens marca des d'un bon inici de la nostra vida.
Molt bona comparativa entre els glans dels teus alumnes i el petroli dels "grans"
Carles,
sí, des de petits ens agrada tenir coses i amb molta quantitat si és possible.
De grans comprem fascicles de qualsevol cosa al quiosc.
Gràcies pel comentari.
Salut
Els nostres apleguen pinyons com bogets perquè als costats del patí tenim pins pinyoners, i a més arriben negres de remenar-los i picar-los amb el que troben!!!!
Petons, maco!
Zel,
quin clàssic aquelles mans negres de pinyons!
Salut
Publica un comentari a l'entrada