dimecres

La trobada amb el Conseller Maragall

Ahir dimarts 2 vaig ser convidat a una trobada de blocaires i docents experts 2.0 amb el Conseller Ernest Maragall a la seu del Departament d'Educació. Els seleccionats a la cita vam ser una vintena de persones de sectors professionals molt diversos que van des dels relacionats amb el periodisme, empreses amb implantació TIC, experts contrastats en eines 2.0 i diferents perfils educatius com són els docents en el sector universitari, educació secundària o educació primària com és el meu cas.
Al costat del Conseller Maragall hi havia la Trina Milán que és Responsable del projecte d'Identitat digital del Departament i en Xavier Vidal que és Cap de Comunicació. Ens van explicar les intencions del Pla que són gestionar un bloc, un canal de Youtube i un compte de Twitter per promoure la participació amb la ciutadania i especialment amb la comunitat educativa que, ara per ara, mostra un distanciament i un conflicte provocat en molts casos per una manca d'informació, segons van reconèixer.
La trobada, que va durar unes dues hores, ens va permetre exposar les nostres inquietuds, queixes, propostes, consells i moltes opinions que van ser degudament contestades. Una de les meves intervencions va anar enfocada a la dificultat que tenim els coordinadors TIC per "enganxar" companys en les eines 2.0 i el seu potencial educatiu; veient que una part dels actuals docents són incapaços d'entrar en aquest món (tot i els esforços) vaig proposar un Pla perquè els futurs docents sortissin de les facultats amb una formació adient en aquestes eines. A partir d'aquí van sortir persones del món universitari exposant el seu punt de vista sobre la formació TAC dels futurs mestres. També va haver-hi moltes altres intervencions de tot tipus: algunes encarades als sectors professionals diversos presents a la sala, d'altres sobre temes més pràctics i informatius i d'altres també sobre algunes experiències educatives. En definitiva puc dir que va ser una experiència positiva pel que vaig aprendre i vaig sortir amb l'esperança que aquest pla funcioni. Tant la Trina Milán com en Xavier Vidal em van causar molt bona impressió i crec que estan més que capacitats per portar a terme aquesta tasca tan complicada; la impressió que em va causar el Conseller no va ser tan bona i em costaria explicar la raó: potser el veig massa "polític"? potser perquè fa temps que he deixat de confiar-hi? la veritat és que tampoc em preocupa gaire, prefereixo un bon equip a un bon líder i la propera persona que ocupi aquest càrrec segons resulti de les properes eleccions espero que continuï aquest projecte, tingui més o menys carisma (talante) que l'actual.
Actualitzat 7/2/10: notícia al 3cat24
Foto: "Xavier Vidal, Ernest Maragall i Trina Milán" de JRoca'10

6 comentaris:

Rafel ha dit...

Gràcies per la intervenció a la trobada i ser la veu de molts de nosaltres. Estic aconseguint que cada cop més persones facin servir les TIC i hi creguin, però els que no s'hi pugen al carro ja em conformo que no hi posin pals a les rodes.

Salut

JRoca ha dit...

Rafel,
a la reunió va sortir aquest tema dels que som transmissors cap a la resta del Claustre, jo mateix vaig dir "som els tres o quatre flipats de cada centre" que intentem fer arribar les TIC a la resta i ens costa "Déu i ajuda" aconseguir-ho. Es tracta de seguir i seguir suposo, a la llarga han d'entendre que les TIC tenen un potencial educatiu que no podem deixar passar.
Gràcies
Salut

El veí de dalt ha dit...

Doncs a veure si els docents universitaris es posen les piles en foramar els futurs docents en el camp de les TIC

JRoca ha dit...

El veí de dalt,
espero que sí, tenen l'avantatge que els actuals universitaris són força usuaris de les TIC, és qüestió de fer-los descobrir el potencial educatiu que tenen.
Salut

David ha dit...

Un post relaccionat amb la teva intervenció i que més o menys intenta dir lo mateix a la gent. Formació i no titulitis.

http://juancamef.blogspot.com/2010/01/la-formacion-universitaria-de-los.html

salut i força

JRoca ha dit...

David,
gràcies per l'enllaç, me l'he llegit i hi estic d'acord.
Salut i força
Jordi Roca