dimecres

Prohibit prohibir val per un grup de Facebook però no per un Govern

Per fi sembla que el Parlament ens ha donat una alegria i amb valentia ha votat la prohibició de les corridas de toros que suposin la mort de l'animal. Com és habitual tota la Brunete mediàtica ha acusat a la societat catalana de feixistes en amunt per voler acabar democràticament amb el que és una tortura animal des de fa segles. Des del Parlament els grups en contra de les corridas han reconegut sense complexos la també tradició catalana del macabre espectacle i han recalcat que es demana la prohibició perquè avui en dia no té sentit matar un animal d'aquesta manera.
Els Ciudadanos i Pperos que quan es parla de nació surten amb que hi ha coses més importants com la crisi, aquests dies s'han posat samarretes de protesta i han agafat la bandera de llibertat emulant l'èpica hollywoodenca de Braveheart, penós. Però el més penós no han estat aquests -que de fet fan el seu paper- el més penós i lamentable ha estat escoltar el Molt Honorable President de la Generalitat de Catalunya dient: "Jo he votat en contra de la prohibició perquè crec en la llibertat". Aquest home que fa uns dies ens feia posar la pell de gallina amb la defensa aferrissada de l'Estatuet després de la retallada del TC avui dóna joc a la Brunete mediàtica parlant de llibertat. Senyor Montilla, que potser els que han votat per la prohibició no creuen en la llibertat? la llibertat d'un Parlament democràtic a escollir les seves lleis? Vergonya President, avui m'ha fet sentir vergonya. S'ha posat a la mateixa alçada que els desaprensius que insultaven els diputats a la sortida del Parlament dient-los "fascistas" i "nazis", ells també parlaven de llibertat. Em pensava que el bon actor era en Sergi Mas i m'adono que no, que el millor actor és el Molt Honorable.
I l'Honorable Conseller Nadal? avui s'ha deixat les grenyes i s'ha tapat la cara amb el mocador per fer pintades a les parets contra el sistema, fixeu-vos què ha escrit al Twitter:Senyor Conseller, aquest és el nivell que el país necessita? prohibit prohibir diu? Si ara me'n vaig al mig del bosc d'un parc Natural a fer una barbacoa perquè tota la vida s'ha fet m'ho prohibirà o no? no tinc llibertat per fer una barbacoa al mig d'un bosc? i per caçar espècies protegides? tampoc puc? que potser no pago impostos? m'està oprimint la meva llibertat, no?
Aquest és el nivell dels nostres polítics? prohibit prohibir? per un fòrum d'Internet em val, per un Conseller del govern del meu país no.
El més greu del cas és que hi ha hagut moltes hores d'interessants debats al Parlament entre pro-taurins i anti-taurins, unes hores que haurien d'haver servit per trobar arguments molt més sòlids que el simple "Prohibit prohibir".

6 comentaris:

Galderich ha dit...

Quan i on anem a fer la costellada per salvaguardar la nostra llibertat individual?

Proposo l'Empordà, segurament seu social de més d'un dels prohibit prohibir!

JRoca_Font ha dit...

Galderich,
sí, m'agrada l'Empordà, allà a Les Alberes es veu que hi ha unes tortugues molt maques que estan en perill d'extinció, no crec que estigui prohibit agafar-ne unes quantes per casa, cap govern aniria tant en contra de la llibertat per prohibir una cosa que tota la vida s'ha fet.
Visca el Maig del 68!
Salut

Lluís Bosch ha dit...

A través del Galderich he conegit el teu post (i el teu blog) i t'he enllaçat en un post sobre el tema dels toros.
Salut i ens anem veient!

Rafel ha dit...

La qüestió és que Catalunya s'ha visualitzat al món per una llei avançada. I això té molta més valua del que sembla.

JRoca_Font ha dit...

Lluís Bosch,
merci, ens seguim llegim per la xarxa.
Rafel,
sí, jo crec que la imatge del nostre país ha quedat molt bé arreu del món, ara els turistes almenys sabran que aquí aquestes coses que no van amb Catalunya o almenys no agraden a gran part dels catalans.
Salut

carme ha dit...

Hi estic d'acord.

Si un costum no és ètic, s'ha de prohibir.

No caldria prohibir si els humans siguessim bons (en el sentit més seriós del terme).

Hem d'optar moltes vegades entre ser ètics o ser políticament correctes.

Seria meravellós poder prescindir de lleis.

Sort!

Carme