dimecres

La nova llei anti-tabac


Dins del currículum d'educació física es parla de salut i higiene i molt sovint en edats a partir de cicle superior intento inculcar hàbits saludables com el fet de treure's el tabac del cap, el fet de caminar, fer esport, menjar adequat i en hores adequades, dormir força, etc...
Els nens són molt influenciables per la TV i les campanyes de les grans marques americanes de tabac ho saben molt bé, els seus anuncis van encaminats a la recerca del seu particular "american way" del consumisme exagerat, el mateix que ens vol vendre els McDonalds o la Coca-Cola per posar uns exemples. En aquest aspecte em fa feliç que es prohibeixin les campanyes de les marques de tabac.
D'altra banda considero que la llei anti-tabac és fluixa en molts aspectes i que tenint en compte que els fumadors fan mal a la resta de la gent caldria una llei més dura. A mi particularment em preocupa que es fumi davant de nens o gent gran i hi ha fumadors que ho fan sense cap tipus de respecte. Cada dia quan entro a l'escola em trobo amb mares que fumen en presència dels seus fills i de fills d'altra gent mentre esperen que s'obrin les portes. Aquests menuts alumnes no tenen cap culpa que unes persones tinguin una adicció mortífera i s'han d'empassar vulguin o no el fastigós fum per entrar a formar part dels fumadors passius. Jo em pregunto: aquestes persones quan van al cine no són capaces d'estar-se dues hores sense fumar? doncs què els costa esperar que els alumnes entrin a classe? és qüestió de cinc minuts.
Jo la nova llei la faria extensiva a prop de les escoles, prohibiria fumar a menys de 50 metres de les escoles. També prohibiria fumar dins dels cotxes amb nens i un munt de coses més per defensar els nens que davant d'aquestes coses estan indefensos.
Ara, en una societat on es veuen dones embarassades amb el cigarro a la boca o on qualsevol nadó que tot just comença a caminar pot trobar centenars de burilles per terra es pot deduir que les coses no van pas gaire bé.
Vull ser optimista però la raó em dóna arguments per no ser-ho. D'aquest tema del tabac en parlaré més endavant, hi ha moltes més coses per dir.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

aquí estem d'acord

pat

Anònim ha dit...

Aquesta nit, d'onze a dotze, més. A Barcelona Televisió (que es pot veure en directe i en diferit per internet a http://www.barcelonatv.cat) es qüestiona la Llei del Tabac en un debat plural on està representat el sector de l'oci nocturn, dels estanquers, dels cantants, de la salut pública i l'administració.

A més, podeu votar al blog del programa si cal que la normativa sigui més restrictiva: http://blog.barcelonatv.cat/elsunsielsaltres