dijous

La lògica matemàtica

Uns dies abans de Sant Joan un alumne amaga ràpidament un catàleg de petards al calaix perquè no li requisi, estem a punt de començar l'hora de matemàtiques i estem fent divisions.
- Què tens al calaix?
- Res.
- Deixa-m'ho veure.
El nen treu un mega-catàleg ple de petards de tot tipus que regalaven amb el diari, em fixo que hi ha els preus, perfecte. Agafo el catàleg, el mostro a la resta de nens i comencem la classe de mates.
- Avui veurem quant valen els petards i ho farem amb divisions.
La cara de sorpresa és general.
- A veure, veieu aquests coets? una caixa de 8 coets val 9 amb 50 cèntims, quant val cada coet? vinga, què hem de fer per saber-ho? sumem, restem, dividim? quants cèntims són 9 Euros i mig? qui s'anima a sortir a la pissarra?
La lògica matemàtica també és aplicar les matemàtiques a la vida quotidiana per motivar i així fer que sigui tot molt més fàcil.
Foto: "Pirotècnia = prudència" de JRoca
Bones notícies abans del setembre

5 comentaris:

miq ha dit...

Un exemple (genial) de mestre amb recursos i de com s'apropa la matèria d'estudi a la quotidianitat i al món que ens envolta.

JRoca_Font ha dit...

MIq,
gràcies pel comentari.
En moments com el que he explicat gaudeixo al màxim d'aquesta feina, és impagable la cara que fan els nens quan descobreixen que les matemàtiques (per exemple) els poden facilitar coses quotidianes, aquí és on veus que l'aprenentatge és significatiu. Podria dir que de vegades veig, darrera uns ulls brillants, com se'ls encén la bombeta i fan el pas de no saber una cosa a saber-la, a dominar-la, a compartir-la amb els companys i a gaudir-la. Són les millors sensacions d'una feina vocacional.
Salut

Montserrat ha dit...

Felicitats pel recurs!!! un 10!!! veritablement aixo és vocació

Anònim ha dit...

quan tingui nens, emigraré on hi hagin mestres com tu. Bé, primer miraré si n'hi ha a prop d'on visc, però si és que no, emigraré :)

JRoca_Font ha dit...

Montserrat,
gràcies, faig la feina que m'agrada.
Marta,
que n'ets d'exagerada! aquests recursos són habituals en molts mestres i jo cada dia treballo amb companys dels que aprenc moltíssim. A qualsevol escola trobaràs mestres que t'agradin i mestres que potser no. Pensa també que jo en el bloc no explico els meus defectes ;-)
Salut