dijous

La bona lectora

Avui a la tarda hem anat a la biblioteca amb la pubilla a tornar un llibre d'en Moncada que com és habitual en mi torno amb alguns dies de retard. A l'entrada m'he trobat amb l'amic Marc i em petat la xerrada doncs feia temps que no ens vèiem, mentrestant la pubilla agafava el llibre i en un instint desenfrenat ha començat a mossegar-lo una mica:
- Tu, que se't fot el llibre!
M'ho ha posat en safata i evidentment he contestat:
- Aquesta nena ens ha sortit bona lectora, devora els llibres.
Tot seguit hem anat a la secció infantil que per la pubilla és el paradís i hem tornat a casa amb dos llibres d'animalons i un DVD, ah, també hem fet el carnet de la pubilla, ja és una ciutadana usuària de ple dret de les biblioteques públiques de Catalunya; per cert, la dubto que hi hagi gaire biblioteques en edificis tan bonics com la de Tona, estem parlant d'un edifici d'interès històric que durant molts anys va ser escola i que va ser pagat pel mecenes Antoni Figueres el nom del qual és un dels carrers més llargs del municipi; la biblioteca porta el nom de la seva germana, la Caterina Figueres, qui paga mana.
Foto: detall de la decoració de la biblioteca. Font: www.tona.com

4 comentaris:

zel ha dit...

La pubilla em té enamorada i amb els comentaris que hi afegeixes, ja ric sense veure-la!!!

JRoca_Font ha dit...

Zel,
és que és molt maca la mossa, cada dia en diu alguna de nova, ja comença a construir frases tot i que de moment les fa com els indis.
Salut

Jesús M. Tibau ha dit...

Em fa il.lusió veure que tens a la tauleta de nit El vertigen del trapezista, i que comparteixes amb mi el plaer de llegir a Moncada

JRoca_Font ha dit...

Jesús M. Tibau,
vaig llegint els contes del teu llibre alternant-los amb altres llibres que llegeixo i de moment m'agrada força. En Moncada tenia un do especial per escriure.
Salut