dimarts

Les respostes del Conseller Maragall

Una de les qualitats del Conseller Maragall és la dialèctica; com a bon polític domina aquest art i sap que en un "combat cos a cos" dialèctic hi té molt a guanyar, per això s'ha atrevit a fer una cosa que altres del seu gremi haurien desestimat de seguida pel fet de tenir molts més números de perdre que no pas de guanyar. El passat dia 4 em feia ressò al bloc de la iniciativa del Departament d'Educació d'obrir un canal directe de preguntes fetes pels ciutadans que serien contestades pel màxim responsable de la institució pública. Ahir mateix les deu preguntes més votades eren contestades en vídeo:

Us he inserit el vídeo on parla de la jornada intensiva.
Què en penseu? a mi m'agrada molt que s'hagi fet i m'agradaria que la propera persona que ocupés el càrrec també s'atrevís a sotmetre's a un qüestionari d'aquest tipus.

6 comentaris:

Martín Noguero ha dit...

Benvolt/da MEF, desconec qui hi ha al darrere del bloc, però afirmar que el Sr Conseller és un bon orador, és fer una afirmació falsa. Es fàcilment contrastable el que li costa acabar una frase, la reiteració de dubtes durant la frase o la nul·la concreció de les seves propostes. El model triat és totalment contrari a una intervenció cos a cos. Coneix les preguntes amb temps suficient per preparar les respostes sense cap possibilitat de rèplica.

JRoca_Font ha dit...

Martín,
darrera el bloc hi ha una persona independent no vinculada a cap partit polític ni sindicat. Dit això el que jo volia indicar és que el Conseller, com a polític que és, té la capacitat de convèncer en el combat dialèctic, d'això se n'ha de saber. Sí que és cert que el seu mètode és curiós en el sentit que pot arribar a avorrir i desviar el tema diverses vegades abans d'anar a la qüestió però jo crec que les respostes que dóna poden ser força justificades encara que no hi estiguem d'acord. Crec que és un polític que es pot moure bé dialècticament si entenem dialèctica com a art de discutir.
Gràcies per aportar
Jordi Roca

Martín Noguero ha dit...

Hola Jordi, jo també soc mestre i director d'escola veterà. Lamento discrepar, però aquest senyor ha portat a l'escola i als mestres a un carreró sense sortida per la seva manca de valoració de les aportacions alienes. No conec a cap pare ni a cap AMPA que estigui d'acord amb la setmana de vacances al març, però es faran. Desconec la posició del teu claustre, però el meu, per unanimitat ha decidit que si no hi ha jornada intensiva, no sortirem de l'escola. Quin motiu hi ha per treure-la quan els Consells escolars hi estan d'acord?. Cap, només fer saber què és ell qui mana.
Salutacions
Martín

Rafel ha dit...

Jo no he tret la conclusió que, un cop llegit l'article, que el Conseller sigui un bon orador.
Sí que l'he sentit en alguna conferència i el que és engrescador podem dir que no, la veritat.
Pel que fa a la dialèctica, crec que sí la domina ; però fent un símil futbolístic fa el que fan alguns equips italians: atura el ritme del partit, es tanca, embolica que fa fort i quan te n'adones ja és massa tard.

La feina diària ens absorbeix molt i els que haurien de tenir idees originals i renovadores sobre l'ensenyament estan una mica desorientats.
La tàctica més encertada és donar pals de cec per canviar l'orientació del Departament?

.....

JRoca_Font ha dit...

Martín,
no m'agrada la postura de no fer sortides si ens treuen la jornada intensiva però és una opció que sembla tenir bona acollida sobretot en algunes zones, al meu centre ni ens ho hem plantejat.Estic d'acord que la política del conseller no és ni ha estat positiva i crec que el fet que ell mai hagi sigut docent es nota perquè està allunyat de l'escola.
Rafel,
sí, el conseller no és bon orador però és bo en dialèctica, seria un bon comercial venent el que fos porta per porta. Em temo que tots estem desorientats i diria que les direccions dels centres més.
Salut

Anònim ha dit...

Sóc un dels que pensa que no necessitem un Conseller VALENT, el que volem i desitgem, el que cal per l'educació i l'escola pública és un conseller CAPAÇ...

I en les capacitats de trobar consensos podem dir que el Conseller no supera la prova de les COMPETÈNCIES BÀSIQUES.

Aquest conseller ha estat INCAPAÇ de trobar complicitats amb els i les mestres... Únicament ha trobat complicitats amb lobbys de directors (AXIA), amb parts de la comunitat educativa (persones molt concretes de la direcció de la FAPAC9, i poca cosa més...

Recordo que en les votacions dels seus decrets en el Consell Escolar de Catalunya es va quedar molt sol... NI els Moviments de Renovació Pedagògica ni... només els seus i la representant de la FAPAC...


I a nivell Parlamentari, va buscar més el consens amb CiU i les patronals de la Concertada, en contra del consens dins del seu propi Govern (recordo que IC-Els Verds no van donar suport en alguns capítols de la LEC...)


Algú diria que Maragall seria un bon conseller en època de CiU... Veure el futur què passarà: potser faci de pont amb la sociovergència...