dijous

Buscant el nord...


Avui amb els de cicle superior i els de mitjà tenia previst començar unes sessions d’orientació. A la primera hora tenia els de superior i ha anat perfecte després d’una petita explicació teòrica a l’aula que alguns ja coneixien de l’any passat, és el que té treballar en una cíclica. Hem treballat amb la brúixola sobre el cercle central de la pista i a partir d’aquella referència calia trobar un tresor amagat que era una simple pinça d’estendre roba. Hem fet dos grups, els que amagaven el tresor havien d’indicar per exemple Sud-Est i els altres espavilar-se a trobar-lo a partir del que creien que era el Sud-Est. Ha anat prou bé.
Amb cicle mitjà volia fer una activitat semblant però ha començat a ploure i hem hagut de fer-ho a l’aula, canvi de plans. He col·locat la brúixola al mig de la classe sobre una taula. He fet les explicacions i tot seguit els he fet preguntes:
- On està la porta? (respecte el punt de referència: taula amb brúixola)
- On està el mapa?
- On està el globus del món?
Etc..
Em sembla que els ha agradat força i el que és més important, em sembla que ho han entès tot. Ha sigut una tarda profitosa tot i la pluja.