diumenge

Renovant el bloc


Aquest matí he renovat les recomanacions culturals que hi ha al bloc (baix a la dreta). He mirat enrera i l'última vegada que ho havia canviat va ser l'11 de gener i precisament en aquell post anunciava que ho volia canviar cada trimestre, ja tocava doncs.
De llibre he posat un que em va agradar molt que es diu Delictes d'amor de la Maria Mercè Roca. És un llibre que tracta sobre la pederàstia i el protagonista és un comerciant gironí.
El disc que he triat no és apte per tots els oïdes, es tracta del Sonic Nurse de Sonic Youth, una de les meves bandes predilectes i que considero la millor banda de l'actualitat. El seu so no és fàcil però una vegada et captiva no el pots deixar. Tinc tota la seva discografia des del 83 i aquest disc del 2004 és un dels millors per la consistència de les seves composicions. El seu directe és gratificant.
La cançó escollida és una meravella senzilla i delicada anomenada "Petit homenet de muntanya" del mallorquí Joan Miquel Oliver. Sembla talment una cançó de bressol que ens transporta a un món de contes amb una música enganxosa però no feixuca. El seu disc "Surfistes en càmera lenta" és del milloret que he sentit en un disc de debut en solitari.
La pel·lícula escollida és Short Cuts (Vides creuades) de Robert Altman. És un collage de vides normals (o no) que es creuen de forma casual (o no). És una de les meves pel·lícules preferides des de fa molts anys.
El lloc escollit és un lloc molt proper i de vegades desconegut com la Costa Brava gironina. És fabulós perdre's pels caminets que voregen el mar entre pins i penya-segats escarpats.
* A la foto els Sonic Youth amb un capsigrany.