divendres

Un parell de consideracions sobre la donació de sang

Una marca comercial catalana que comença per Dan i acaba amb one adjuntava en la carta que vaig rebre del Banc de Sang un producte comercial que es veu que et treu el colesterol. Resulta que té uns esterols vegetals que van molt bé per reduir aquest esterol animal que preocupa tant a la població dels països desenvolupats. Llegeixo:
Prengui un D....... després dels àpats principals (dinar o sopar) i veurà com en 3 setmanes els seus nivells de colesterol hauran disminuït.
Analitzem: llegint això qualsevol persona preocupada pel seu colesterol es prendia 2 unitats al dia del producte, no? però hi ha una "o" entre dinar i sopar, per tant, entenem que només se n'hauria de prendre una unitat: o per dinar o per sopar.
Seguim llegint, ara la lletra petita:
Cal evitar un consum superior a 3gr/dia d'esterols vegetals. Cada unitat conté 1,6 gr. d'esterols vegetals.
Sumem:
1,6+1,6= 3,2 grams
Multipliquem:
1,6x2=3,2 grams
Conclusió: Si ens prenem dues unitats farem una imprudència ja que com a màxim en podem prendre 3 grams per dia. Per què no ho posa més clar? Per què aquesta confusió? Hi veieu una confusió intencionada per vendre més? Ho deixo a l'aire.
Un altre: Quan acabes de treure't sang et donen un val per prendre gratis una hamburguesa a una coneguda multinacional nord-americana que comença per Mac i acaba amb Donalds. Així sí que reduirem el colesterol...

2 comentaris:

Anònim ha dit...

No té res a veure amb el teu post, però estic segur que a tú t'agradarà això: http://nnn-n.blogspot.com/

Enjoy!

JRoca_Font ha dit...

A la blogosfera hi ha gent diguem-ne molt peculiar. Està bé el bloc aquest.
Salut