diumenge

El pretext adequat

Pels volts de Sant Jordi moltes escoles fan jocs florals o altres tipus de concursos i exposicions culturals, molt bé si es fa amb criteri. Divendres vaig assistir a una representació poètica que van fer les tres escoles de Taradell (Osona) i em va agradar molt. Els alumnes de cicle superior s'aprenien uns versos i els representaven a l'escenari amb l'ajuda d'unes projeccions, senzill però adequat i força àgil. Tot havia estat coordinat per la Marta Esmarats i els mestres i les mestres a partir de tallers extraescolars. Tot seguit la mateixa Esmarats acompanyada de la Marta Pons ens van regalar un fabulós espectacle teatral-poètic amb poesies de Maria Mercè Marçal i Pere Quart entre d'altres, tot amenitzat per música en directe. Una delícia per la gent que vam tenir la sort de veure-ho.
Podem estar d'acord que la diada de Sant Jordi s'ha comercialitzat de forma exagerada però també estarem d'acord d'aprofitar aquesta diada per fomentar cultura i gust per la lectura als nostres alumnes. Estic segur que després de les representacions alguns alumnes s'hauran interessat per la poesia o pel teatre, encara que siguin pocs ja s'hauran acomplert els objectius.
Pel que a mi respecta la diada de Sant Jordi té el valor afegit de ser el dia del meu casament, enguany el primer aniversari.
Molt bona diada a tothom!