divendres

El iogurt dels bacteris d'or

Una de les cartes que millor juga la indústria alimentària (i moltes altres) és la dels productes per menuts, no hi ha res que els doni més beneficis i de forma més descarada. Cada dia surten al mercat nous productes adreçats als pares que estan preocupats per la salut dels seus fills i que de pas no els importa rascar-se la butxaca si és per aquesta noble causa. Si fem una ullada pel passadís dels productes làctics de qualsevol supermercat veurem com proliferen productes per nens i que els preus d'aquests productes són descaradament superiors als productes per adults. Anem a un exemple pràctic: un pack de quatre iogurts naturals Danone pot costar pels volts d'un Euro i un pack de quatre iogurts "Mi primer Danone" natural ensucrat pot superar els 3 Euros! I després també hi ha els "3 frutas" i el Danonino "Felices sueños" que es veu que et fa dormir millor. M'imagino uns pares desesperats i "mal dormits" perquè el seu fill no dorm (per la raó que sigui) comprant aquests iogurts amb l'esperança que causin l'efecte anunciat. També m'imagino els publicistes fent un somriure vencedor mentre observen i estudien els vídeos dels pares davant dels iogurts. No ens estarem passant? quan érem petits menjàvem els iogurts de sempre sense caseis ni immunitas, sense felices sueños i sense mascotes que regalen Ipods previo sorteo, i no recordo haver tingut desordres alimentaris i/o de son. La publicitat en aquest aspecte està enfocada a senyalar-te amb el dit com a mal pare si no compres aquests productes tan "sans, vitals i necessaris pels teus fills". Entre poc i massa! a mi ja no m'enreden més, la meva nena va néixer abans dels 2500€ del ZP, prefereixo invertir els diners en un bon bistec de vedella criada a Girona o amb fruita i verdura de qualitat que no amb productes que sé que estan inflats de preu aprofitant l'etiqueta "para niños".
Ahir vam anar a comprar a un supermercat i em vaig fixar en potet de crema solar protecció 75 especial per bebès. Sota el preu hi anava el preu per litre, 159,87 €/litre, no m'ho invento.
Foto:JRoca

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Es veritat que amb l'excusa de que el que comprem es pels fills, paguem preus d'or. O comprem coses que no fan falta.
Ja fa temps que veig per la tele un anunci de un desinfectant especial pel enciam. A casa de tota la vida l'hem rentat sota l'aixeta i encara estem vius.
Com deia aquell: "L'enciam ha de portar bitxos, sino vol dir que es tan artificial que ni els bitxos el volen" ;-)

En quant a preus el litre, la tinta d'impresora es carissima:

20 ml -- 32 euros
1 litre -- 1600 euros

JRoca_Font ha dit...

Merrameu,
està clar que tot el relacionat amb la salut dóna molts diners, aquest exemple que poses de l'enciam és perfecte i el producte que dius és caríssim.
I la tinta d'impressora de què està feta? d'or? sembla impossible que valgui tant.
Els pares tenim el deure de fer molta pedagogia als nostres fills sobre el consum responsable.

Anònim ha dit...

No ets un mal pare, crec que abans tot el contrari si ets capaç de transmeter-li a la teva filla aquesta responsabilitat en el consum i ensenyar-li a pensar per ella mateixa i que no els publicistes pensin per ella. Crec que jo actuaria (actuaré, si em toca...) igual que tu ho fas. El consumisme ens devora, i no sol amb productes per a infants... de vegades veus com la publicitat intenta colar-nos productes que no necessitem per a res!!!

Salut

Sylvie ha dit...

El meu nen te tot just deu mesos i vai provar de donar-li un d'estos iogurts que comentes i casi me'l vomita. I vaig dir mai més,en canvi els de tota la vida, barrejadet amb bona i variada fruita de meravella. Ara menja verdures tots el dies, carn, pollastre, conill, peix,pernil dolç, brous que fa la mama... es cert que ens dona molta mes feina pero tens raó. Ja està bé de tanta tonteria i de fer-nos sentir culpables nomes per fer servir el sentit comu.

JRoca_Font ha dit...

Jaume,
la veritable lluita contra el consumisme excessiu que hem de tenir a casa encara ha de començar, ja ens ho trobarem i intentarem ser ferms i coherents, no serà fàcil. De moment els pares estem conscienciats i ja és molt perquè la nostra filla faci com nosaltres.
Sylvie,
el menjar que li prepares tu sempre serà millor que el que surt als anuncis, hi ha el valor afegit de l'amor amb el que el fas i contra això ja poden anar fent campanyes que no se'n sortiran.