dijous

Post 400: Patinada estival

Avui publico una carta d'un estudiant de MEF de la UB que es diu Aleix Roig Mateu i és de Vilassar de Mar. Aquesta carta va ser publicada al Punt Diari i com que l'autor és lector d'aquest bloc i me la va enviar donant-me permís per publicar-la, aquí la teniu.
Gràcies Aleix i molta sort!

PATINADA ESTIVAL

D´aquí tres dies començaré la meva formació de Magisteri d´Educació Física. Il.lusió, ganes de començar, i molt d´interès pels estudis són potser les sensacions que tinc aquests dies previs a l´inici de curs.

Actualment la meva vida gira al voltant de l´esport. Treballo d´entrenador d´un equip d´escaladors, també de guia de muntanya, passo el temps lliure escalant, entrenant,... compartint amb els amics aquesta gran manera de viure: l´esport.

Veient les noticies que s´han produit aquest inici d´estiu en referència a la reducció d´hores d´educació física, em venen alguns pensaments que podria resumir en aquests punts:

-Realment el Govern s´ha plantejat seriosament el que significa fer retrocedir l´Educació Física? Com a part indispensable del desenvolupament integral de la persona, l´educació física HA DE SER un pilar fonamental per al creixement de qualsevol infant. Molt especialment en la societat en que vivim: dominada per el sedentarisme, l´estrés, el domini de greus contravalors (egoïsme, desil.lusió, materialisme,...)... tots aquests punts eixos de treball en la nostra àrea.

-Està demostrat que per que els infants puguin rendir bé en totes les àrees, cal que les hores dedicades a l´educació física tinguin un pès important. Una manera d´agafar forces per fer front a altres àrees molt més formals en la forma i context.

-És incongruent declarar que la prioritat del Govern espanyol és lluitar contra la obesitat infantil i a continuació reduir les eines per fer-hi front.

Cal reflexionar-hi. Doncs estem comprometent la vida de les nostres nenes i nens. Que d´aquí us anys guiaran el camí de la nostra societat.

Esperem que el sentit comú s´imposi, i tot quedi en una "patinada estival"


Aleix Roig Mateu
Vilassar de Mar
Estudiant de MEF a la UB