dijous

El micro de pal i la Panasonic Lumix DMC FS3

Avui he anat al CaixaForum a rebre un premi del concurs de podcast "Sentits en dos minuts" organitzat pel Departament d'Educació, el programa L'altra ràdio de RNE Ràdio 4 i Podcatalà. Amb un podcast fet amb un petit grup de 4t de primària hem quedat tercers i hem rebut una càmera de fotos i un diploma per penjar a l'aula l'informàtica. L'experiència ha estat molt bona doncs, amb dos dels alumnes, hem parlat pels micròfons de Ràdio 4 explicant una mica el procés de l'arxiu de so que vam presentar.
I sabeu què és el que em fa sentir més orgullós? el fet d'haver fet aquest podcast amb pocs mitjans tècnics: un ordinador normalet, un senzill programa d'edició de so gratuït anomenat Audacity, un micròfon d'aquells de menys de sis euros que és com un pal, auriculars vells i creant sons amb diferents elements quotidians a part dels extrets legalment d'Internet. Tot això amb alumnes de cicle mitjà i moltes ganes.
Molt sovint ens trobem amb mestres que es queixen de manca de mitjans i sempre agafen aquesta excusa (i d'altres) per no entrar al món TIC (o TAC). És cert que hi ha escoles amb moltes mancances però també és cert que hi ha molts mestres que no saben treure suc del que tenen i això és una pena pels alumnes.
Escolteu el tercer premi d'infantil i primària:
CEIP LES PINEDIQUES: Qüestió de confiança mp3 1m44s
Foto: "Al CaixaForum" de JRoca'09

6 comentaris:

zel ha dit...

La dels mitjans és una excusa molt buscada, emprada y ja un xic gastada, allò que se'ns veu el llautó...

felicitats, ara us escolto!

Unknown ha dit...

Eps!
En efecte, els mitjans són necessaris, però les ganes, la iniciativa i la curiositat són, també, molt necessàries.
I el programari lliure (Audacity és una bona prova)ofereix eines molt pràctiques.
Enhorabona!

David Argente ha dit...

Enhorabona Mestre

Miquel ha dit...

Apa, enhorabona! Jo sóc adicte a varis podcasts, i sempre he pensat que si fos profe intentaria fer-ne un amb els alumnes. He de dir que en aquest moment em fas enveja (sana) ;-)

JRoca_Font ha dit...

Zel,
gràcies. La veritat és que l'excusa, com dius, és un xic gastada.
Josep M. Bru,
sí, i a més és més fàcil del que sembla. L'Audacity és molt simple, els nens el dominen en poc temps.
Gràcies
David,
gràcies.
Miquel,
la veritat és que m'ho passo molt bé fent podcasts amb alumnes; és una passada veure com s'espavilen creant arxius de so en poc temps.
Gràcies
Salut

Ricard ha dit...

Enhorabona. L'Audacity és un gran recurs i d'un maneig molt senzill.