divendres

Els Jocs... bruts


D'aquí a pocs dies comencen els Jocs Olímpics de Pequín i la veritat és que em desperten poc entusiasme tot i ser aficionat a l'esport des de sempre. Tot això de l'esperit olímpic que ens volen vendre està tan desvirtuat des de fa anys que ja sobrepassa el ridícul planetari de fotre el numeret amb les banderes, les torxes i les mascotes. Mr. Dòlar i Mr.Euro dominen el moviment olímpic i només per això s'entén que hagin permès a un país com la Xina de fer un esdeveniment d'aquestes característiques; però no els sortirà barat: la globalització que aporten els mitjans com Internet ens permet conèixer salvatjades tan poc olímpiques com el fet de no permetre l'entrada de negres i mongols als bars de Pequín* o tot el que està passant a la nació ocupada del Tibet. Seran uns Jocs Olímpics que caldrà veure des de la vessant esportiva i la vessant social ja que molta gent aprofitarà els Jocs per protestar i es faran veure, i possiblement els costarà car com va passar aquí l'any 92, però en aquell moment no hi havia Internet per denunciar-ho.
*Afegit més tard: Sergi Vicente parla sobre el tema dels negres i mongols i els bars de Pequín.
Certament és prou patètic com un portal de notícies com el 3cat24.cat caigui en aquestes coses, a més, cada vegada s'hi veuen més faltes d'ortografia i estupideses.
Foto: "En Pierre de Coubertain". Font: Google

3 comentaris:

Roi ha dit...

No em crec la notícia aquesta de la prohibició d'entrada als negres i als mongols. Això és el típic rumor que circula per internet i és clar, els caça-notícies del 3/24 informen sense contrastar, no em crec tot el que diu Sant Google.
El 3/24 no s'aguanta per enlloc, cada dia són més patètics, com els altres. Abans eren seriosos i creibles.
Possiblement és veritat però no me la creuré fins que la vegi escrita en un lloc decent com The New York Times o BBC News.

Emili ha dit...

La veritat és que a mi també em costa de creure.
D'altra banda, em va fer gràcia en aquest sentit l'argument donat per Joseph Blatter per tal que el Barça deixés anar a Messi als Jocs Olímpics: L'esperit Olímpic. Crec que fa molts i molts anys que aquest esperit Olímpic s'ha convertit en Esperit Monetari, Com dius tu, Jordi, Mr. Dòlar.

JRoca_Font ha dit...

Roi,
totalment d'acord, el 3/24 s'està espatllant, he afegit un aclariment de Sergi Vicente al post.
Emili,
l'esperit olímpic ja no és el que era i aquest en Blatter... deixem-ho córrer...
Salut