dimecres

30 dies i a l'ESO

Avui els diaris es fan ressò d'un tema que fa poc més de mig any va originar un extens debat públic a tot el país i que des d'aquest bloc ja vaig dir què en pensava.
Finalment les famoses aules d'acollida seran només per a l'ESO i els alumnes només hi estaran un mes. Què en penso? Doncs que bé. La meva opinió no ha variat gaire des del gener i crec que aquestes aules poden anar bé en determinades situacions. Imaginem-nos uns alumnes que arriben sense saber un borral de català o castellà i que han d'incorporar-se a l'aula ordinària, no els suposa un xoc molt gran? amb aquestes aules tindran un lloc on mestres especialistes els ensenyaran l'idioma i una vegada tinguin nocions suficients s'incorporaran a l'aula, jo no hi veig polèmica per enlloc, ni marginació, ni racisme ni res de per l'estil; hi veig una necessitat d'ajudar i espero que el pla pilot sigui un èxit perquè aquestes aules puguin crear-se en llocs on les necessitats ho requereixin.
Tot i això, la millor solució possible és dotar als centres de més recursos humans i materials per tenir aules d'acollida pròpies en condicions.
Les aules d'immmigrants seran només per a l'ESO i per un mes. AVUI
Els alumnes immigrants estudiaran un màxim de 30 dies en espais exclusius. EL PUNT
Foto: "La tija en equilibri" de JRoca