dijous

Cervesa fresca: un euro

Demà comença la Festa Major d'estiu de Tona i com cada any em venen al cap molts records relacionats amb aquest esdeveniment. Un dels canvis més destacats que he trobat des que sóc pare és que quan m'arriba el programa a les mans ja començo per mirar els actes infantils calculant si poden interessar a una pubilla de poc més de dos anys.
Aquest any espero que la pubilla encara no ens demani per pujar a les atraccions, suposo que es diuen atraccions perquè t'atraquen doncs qualsevol voltet a una atracció val pel cap baix tres Euros.
Recordo que abans de l'Euro, tampoc fa tant temps, el preu de les coses no era tan exagerat; la gent que posava els preus hi guanyava però no amb percentatges com avui en dia. Fins ben bé a l'any 2000 vaig col·laborar en barres en concerts que organitzava el Consell de Joventut i recordo que la cervesa la fèiem pagar a 200 peles: calculàvem el que ens costava i apujàvem el preu per un benefici que anava cap a l'organització d'altres actes; doncs bé, al concert d'Antònia Font de dissabte passat la cervesa valia 3 Euros que al canvi serien 500 peles, és a dir, 300 peles més en aquests pocs anys, molt més del doble. Dubto que el preu de cost hagi pujat una bestiesa en aquest temps per tant és evident que la gent s'està passant i que òbviament els consumidors al final ens en cansarem.
Després es queixen quan apareixen gent amb neveres venent birres a Euro com a la Festa Major de Gràcia on pots agafar el puntillo sense necessitat de passar per un caixer.
Fons saltamontes. Fa un any
La Guarderia Teatre en prepara una de grossa el 5 d'agost a les 12 de la nit a la plaça Major de Tona, seguiré informant.
Foto: "La pubilla descansa" de JRoca