dimecres

La lateralitat creuada té tractament

En aquest bloc i el Fòrum MEF hem parlat alguna vegada de la lateralitat creuada i em consta que la gent va molt perduda en aquest tema i també em consta que hi ha molts pares preocupats a la recerca d'informació. Els MEF detectem que de vegades els alumnes amb lateralitat creuada mostren algunes dificultats motrius que també són extensibles a l'aula quan l'alumne ha de llegir, concentrar-se, organitzar-se, etc... A través d'un e-mail he conegut el cas d'una nena de 7 anys que tenia les dificultats abans esmentades. Amb el permís explícit de la mare reprodueixo part de l'e-mail:
"Ahir li van diagnosticar a la meva filla 7 anys, jo no sóc cap experta però no és tant greu, el que si que és molt greu és no detectar-ho. Sobre la pregunta avisar als pares crec que el més convenient es que el pares ho sàpiguen i puguin treballar amb el fill, perquè segons em van explicar ahir en 5 mesos ho poden solucionar segons el cas. Tractament:
A l’escola li han de posar un paper en blanc per anar seguint les línies de lectura. ( temporalment)
Les sumes li han de posar en vertical no en horitzontal

A casa , cada dia hem de fer uns exercicis durant 15 o 20 minuts.
El que mes contenta em deixa és que tot això és temporal i si ho fem bé en poc temps ho haurem corregit i fer els deures, llegir o qualsevol altre cosa no serà tan feixuc.
"
Montse Vila
La mare recomana visitar aquesta pàgina web per trobar més informació i especialistes que puguin tractar cada cas de forma individualitzada.
Pel que fa als MEF crec que la nostra formació és molt fluixa en aquest aspecte i hauríem de tenir la possibilitat de formar-nos millor per atendre i detectar millor aquestes dificultats en els alumnes a les sessions d'EF. Jo estic preparant sessions d'EF amb proves de lateralitat per detectar millor la lateralitat creuada i comprovar si hi ha alguna dificultat afegida com per exemple problemes de lecto-escriptura.
Foto: "Hope street; Liverpool" de JRoca'08