dijous

Defensor de l'espectador? de vacances permanents

Migdia-tarda, a Antena 3 fan la reconstrucció de la mort d'un dels assaltants de la torre dels Tous. Ho fan amb dibuixos animats tipus pel·lícula Flash, ahir mateix ho vaig veure a TV3, la reconstrucció dels fets té detalls molt diferents. Mentre a TV3 els dibuixos del gendre dels Tous i els assaltants eren neutres de cara, a la cadena privada l'acusat de matar l'assaltant fa cara d'assassí, sí, li pinten unes faccions amb les celles marcades, la boca d'enfadat i els ulls "sortits" com poseït per la violència, i el "kosovar" que s'escapa? aquest el pinten com un noi espantat que fuig. Tot seguit imatges de veïns de Manresa defensant el guarda de seguretat, ja ho sé, no sóc crític de televisió ni faig de Monegal però és de jutjat de guàrdia el que pretenen transmetre.

Quarts de sis, els alumnes fa una estona que han sortit de l'escola i molt possiblement berenaran enganxats a la caixa tonta. A Antena 3 una colla de pseudo-periodistes parlen de les nenes assassinades d'Alcàsser, es veu que "el dinero de la fundación niñas de Alcasser está manchado de sangre", anuncien que el pare d'una de les nenes parlarà pel "polígrafo" en "breves momentos", li faran preguntes i ell contestarà, després el polígrafo sentenciarà si diu la veritat o mentida, impressionant. La colla de convidats "de luxe" va dient les seves teories i el públic de tant en tant aplaudeix. També parlen de les banyes que porta un o de la separació de l'altra. Abans del polígrafo parlen d'una actriu porno que es veu que nosequè, mentrestant es veuen imatges de la noia amb poca o gens de roba, ara són les 17:48. On està el defensor de l'espectador? però ningú els pot dir que a aquesta hora hi ha nens que miren la tele i que aquests continguts són inadequats? vergonyós. I els anunciants? còmplices d'aquesta merda, si tinguessin principis no deixarien que els seus productes s'anunciessin en aquests programes.

A Tele 5 també fan de les seves, sembla ser que encara hi ha gent dins la gàbia del Gran Hermano. N'hi ha una que insulta a tort i a dret, anuncien que no ens ho hem de perdre.

I a la pública TVE? avui no toca però de tant en tant fan la "fiesta nacional" en horari infantil, els nens de la nación han de conèixer quin tipus de fiesta és la que els representa.