dilluns

El 15 de setembre


Aquest post està escrit dissabte i programat per avui 15 de setembre. Com que hem quedo a dinar a l'escola no puc veure les notícies de la tele però les puc explicar: han ensenyat una colla de nens de P3 plorant, uns quants de primària parlant a càmera del retrobament amb els amics, han parlat de la immigració mentre mostraven imatges de dones amb xilaves i possiblement també han parlat dels EBE (Espais de benvinguda educativa), han mostrat algunes escoles amb barracons o obres que ja haurien d'estar acabades i han donat moltes xifres que denoten l'augment d'escoles, d'alumnes, de mestres i de gent que parla de temes d'educació sense saber-ne.
Foto: "Apa! Vinga" de JRoca'08

5 comentaris:

JOSEP COMAJOAN ha dit...

Jordi, tens tota la raó. La professió periodística és, per norma general, així de repetitiva, com l'all. I això no treu que una vegada i una altra, la majoria tornem a adobar les costelles a la brasa amb allioli ;)

La setmana vinent començo a EL 9 TV un programa de conversa (sobretot) i debat (si s'escau) sobre Educació, Salut i Consum (les tres coses alhora, no, una setmana una, una setmana l'altra i així anar-ho tocant una mica tot). Per evitar que a la TV es continuï parlant d'Educació sense saber-ne, tu i algun altre us engresqueu a venir-hi de tant en tant? No es tracta tant de fer un programa sobre política educativa, sinó d'educació en general, de la que se suposa que s'imparteix a l'escola però també a casa i a la societat en general. El primer dia volia parlar dels videojocs, de les plays, de les wiis, en definitiva, dels canvis d'hàbits de consum en l'oci dels infants. Em passes noms i ho muntem?

Si no, continuarà havent-hi els tòpics de sempre. Salut i bona rentrée a l'escola (amb nanos, que tu ja sé que fa dies que hi deus rondar).

Aleix ha dit...

Hola Jordi,

fa un any entrava habitualment al teu blog, mesos abans de començar MEF.
Ara ja estic començant segon. Amb le mateixes ganes i il.lusions que abans de començar...

Les notícies d'avui tenen un alt grau "d'etern retornar" en els seus titulars. D'aquelles que sembla que necessitem per donar per acabat l'estiu i submergir-nos en un nou curs escolar, laboral,...

Em preocupa el tracte pedagògic que es dona als nous reptes que tenim sobre la taula. I tinc moltes ganes de començar a prendre part i iniciativa per trobar camins en tot aquest entramat tan complex que és viure a la Catalunya del 2008.

Si algun dia sorgeix l'oportunitat de col.laborar com a estudiant en el programa del Josep C. podeu comptar amb mí. Ni que sigui per afegir unes dosis d'optimisme i somnis encara verges.

Salut!!


aleix roig

JOSEP COMAJOAN ha dit...

Aleix, m'anoto el teu nom (i l'accés als teus blocs, l'única forma que tinc ara per ara de contactar amb tu), per venir algun dia al programa. Gràcies per tot.

Anònim ha dit...

L'has clavat Jordi. Però és que a tots plegats ens agrada la repetició i el mite de etern retorn. I l'inici de l'escola no és res més que l'indicatiu de que tornem a començar una altra vegada, que s'ha acabat l'estiu i les vacances i que la tardor i tot un any de feina ja estan aquí. Què tinguis un bon curs!

JRoca_Font ha dit...

Josep,
caram, això es pot considerar una proposta 2.0? No sé què dir-te, jo sóc persona de ràdio i a la tele no m'hi trobo bé però serà qüestió de parlar-ne i veure si com a mínim puc ajudar. Et passaré el meu telèfon i en parlem.
Aleix,
l'optimisme que no hi falti, si els que hem de transmetre coneixements de forma motivant no ens mostrem una mica optimistes malament rai. Passa pel bloc sempre que vulguis.
Ricard,
el 15 de setembre és la data per excel·lència, quan era el 12 de setembre no era el mateix; tot comença i acaba l'estiu encara que meteorològicament encara li quedin uns dies. Que tinguis un bo curs també.
Salut