diumenge

Qui estimarà la nostra llengua?


Un bon amic, coneixent la meva afició pel nostre bell catalanesch, m'ha passat aquest document que no puc deixar de publicar al bloc. Li vull dedicar expressament a la lingüista elitista que està passant uns mals moments degut a un accident diguem-ne informàtic.
Si cliqueu la foto la podreu veure amb més detall, val la pena.
Nota: La foto està feta a Barcelona i el meu amic va parar el cotxe en doble fila un moment per fer-la, senyor Guàrdia, va ser només un moment.
Publicant la foto no vull originar cap polèmica ni mala maror, tothom escriu com vol o com pot, és d'agrair que els de l'establiment escriguin en català quan moltíssima gent es passa al castellà de seguida. La foto demostra una cosa que els deia als meus alumnes l'altre dia:
- Tenim una llengua que costa molt d'escriure correctament, molt sovint el so no és igual que la paraula escrita i això fa que sigui difícil d'escriure, molt més difícil que el castellà. Vosaltres teniu l'oportunitat d'estudiar bé la nostra llengua, molta gent, com els vostres avis, no van tenir l'oportunitat d'estudiar en català perquè abans tot es feia en castellà, i ara, encara que el parlin bé no el saben escriure, vosaltres heu d'aprofitar les classes de català per aprendre a escriure'l bé perquè tenim una llengua que necessita ser estimada, i si no l'estimem nosaltres, qui l'estimarà?

Compte: no dic que per estimar la nostra llengua l'haguem d'escriure bé, dic que escriure-la bé també és una manera d'estimar-la, una més, simplement això.
Foto: "Cuart de bañy" de Tricky

1 comentari:

Roi ha dit...

També trobo que és admirable que la persona que ha escrit això ho hagi fet en la nostra llengua, que possiblement no és la seva.
Cada dia em trobo amb gent acomplexada a escriure en català, sobretot gent "gran" que no va tenir l'oportunitat d'estudiar-lo a escola. És normal que s'equivoquin, no és fàcil!, els hem d'animar!