divendres

El teatre, l'escola, l'Educació Física i l'Emili Teixidor

Ahir vaig assistir a la xerrada-col·loqui "El teatre com a eina educativa" a càrrec d'Emili Teixidor a l'Institut del Teatre de Vic dins dels actes del dia mundial del teatre. Hi vaig anar com a mestre aficionat al teatre esperant aprendre alguna cosa i compartir amb altres mestres les experiències teatrals a l'escola però la cosa no va anar com em podia esperar, la xerrada va ser decepcionant en el sentit que no em va aportar res. Es va parlar de teatre, de joves que fan teatre, de nens que fan teatre però a l'hora de la veritat els mestres que estàvem allà poc vam aprendre per aplicar a les nostres classes. Jo crec que l'error va ser de plantejament de la xerrada o de títol potser, amb un títol així el més normal és esperar alguna cosa més. De l'Emili Teixidor també n'esperava més, em va deixar de pedra amb un comentari que va fer sobre l'educació física escolar que val més que no reprodueixi, simplement diré que la imatge que tenia d'aquest respectat escriptor em va canviar del tot. Entre el públic es van fer diverses aportacions com experiències que es porten a terme en algunes escoles i jo vaig explicar el que fem a la meva escola on hem incorporat dins de l'horari lectiu una sessió de teatre setmanal: la sisena hora també pot donar coses bones. Entre el públic es va dir també que a les facultats de magisteri s'hauria d'ensenyar teatre als futurs mestres i també expressió oral; veig que anant a la UAB vaig tenir sort amb l'alt nivell que s'imparteix en expressió corporal i amb una assignatura d'expressió oral. Sortint vaig estar parlant amb dues mestres sobre aquestes experiències i vaig manifestar cert optimisme dient que hi ha escoles que es mouen i innoven en aquests aspectes i que de ben segur cada vegada més escoles s'apuntaran a reconèixer el valor de l'expressió corporal i el teatre.
Al bloc d'en Gerard Guix també hi ha un post sobre aquest tema.
Llegiu també: "El teatre per aprendre a ser" de Marta Esmarats.
Foto: "El papa surt a la Revistona" de JRoca

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola Jordi,

TAmbé és casualitat que l'últim post que he escrit tingui relació amb el teatre (de fet té relació amb un amic meu director, actor...).

Sé que el seu companys treballa el teatre amb els nens, o treballa amb nenes tot fent teatre ;P

Què et sembla si li parlo de tu? podeu fer un intercanvi d'ullades als vostres blocs. Potser parlant amb ell en podries treure alguna cosa que t'ajudi en els teus projectes...

Disculpa si m'he agosarat. Si et ve de gust ja m'ho diràs.

Cuideu-vos molt.

Una més.

JRoca_Font ha dit...

Hola Una més,
per mi endavant però no puc llegir el teu bloc doncs no has deixat cap enllaç.
Salut

Vida quotidiana ha dit...

En altres paraules, que en Teixidor també és dels del "club del plínton i la corda amb nusos"... Em sembla que més d'un s'ha quedat com en Bill Murray a "Atrapat en el Temps" :)

JRoca_Font ha dit...

David,
en Teixidor està ancorat al passat en el que pensa de l'EF i en el que va explicar del teatre ja que va parlar d'experiències de fa 10 anys, i en 10 anys s'han fet moltes coses.
Salut

Anònim ha dit...

HO sento, és que quan escric els comentaris amb el meu nom d'usuària no me'ls publica. No sé perquè!

Així que l'única cosa que se'm ha acudit és escriure signant anònimament.

El meu enllaç és:
http://www.unamesenaquestmon.blogspot.com/

I el del meu amic Carles:
http://cambradejocs.blogspot.com/

Salut!

Una més.