dijous

Millor amb el llum tancat

L'Ajuntament de Tona ha passat un paper per les cases informant sobre noves normes per evitar la contaminació lluminosa. Ens informen del que és la contaminació lluminosa i ens diuen entre d'altres coses que "afecta a la visualització de les estrelles i per tant disminució de la qualitat de vida". També diuen que afecta a "la fauna i la flora de costums nocturns, impedint-los trobar aliment i les condicions adequades per a la reproducció".
Molt bé, estarem al cas.
Fotarem un cop de roc al fanal de davant de casa per veure millor les estrelles i així guanyar en qualitat de vida. I ja que hi som, ara que tenim vacances observarem quina de les plantes de casa té costums nocturns i li allunyarem tots els llums perquè pugui trobar aliment i copular en pau.
Foto:Google

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Molt bona idea. Copular es una cosa que s'ha de fer tranquilament.
Es veritat que a la muntanya es veuen moltissimes mes estrelles.
Bona idea la del ajuntament, no?

JRoca_Font ha dit...

Bé, aquesta llei de la lluminositat crec que ve donada des de fora i l'ajuntament l'aplica i ja està.
Estic content que el nou ajuntament segueixi en la línia anterior de convertir Tona en un dels pobles més ecològics del país en tots els aspectes.
Ara, sense tanta llum a veure si ens veiem desbordats de plantes i animals copuladors...

ErrareHumanumEst ha dit...

La veritat està be, suposo que tot plegat és bucar una excusa perquè estalviem, dic això perquè que la llum afecta a la flora per res del món és veritat (La llum que reben de fanals i companyia no és fotosintetitzable), i que afecta a la fauna pot fer-ho de forma positiva o negativa