dijous

Diari d'un mestre en una escola de nova construcció sense gimnàs III

Hi ha cartes que fan més il·lusió de rebre que d’altres i avui n’he rebut una d’aquestes. A la carta l’escut de la Generalitat està a l’esquerra de la inscripció “Síndic de Greuges de Catalunya”. L’obro amb rapidesa i hi llegeixo que la meva queixa “ha estat admesa a tràmit i, sense que això prejutgi cap actuació irregular, he sol·licitat al Departament d’Educació un informe sobre la qüestió.” Més amunt el Síndic assegura haver estudiat el cas i cita el nom de l’escola i del problema: “manca d’una sala coberta”. Abans de l’atentament el Síndic es compromet a comunicar-me el resultat de les seves accions. Han passat més de tres mesos de la queixa enviada i ara sembla que la llavor plantada comença a donar fruits.

Crec que anem pel bon camí. Ho considero una petita victòria ,encara que potser simbòlica, però una petita victòria en una guerra contra la injustícia i la discriminació per pertinença a una comunitat petita. Seguiré informant.

D’altra banda també he rebut, aquesta vegada via e-mail, una felicitació de la consellera d’Educació. Caram! Saben el meu e-mail! Em pensava que sent Consellera d’Educació s’hauria dignat a contestar dos e-mails que li vaig enviar fa temps. Veig que per Nadal se’n recorda però durant el trimestre quan els mestres estem “a trinxeres” no se’n recorda, i de temps n’hi ha hagut. El primer e-mail signat “Discriminació per pertinença a una comunitat petita” el podeu llegir en aquesta web i va ser enviat el passat 28 de juny del 2004. El 22 de juliol del 2004, vaig tornar a enviar-li el mateix e-mail acompanyat d’un nou escrit que us reprodueixo a continuació:

Honorable consellera Marta Cid,

el passat 28 de juny li vaig enviar un e-mail mostrant la meva preocupació per un fet discriminatori que s'està a punt de produir en una escola del nostre país. Com que he no he rebut cap resposta he entès que el missatge no va ser rebut per part seva i per tant li torno a enviar. Li agraïria que algú del Departament d'Educació m'expliqués quina és la versió oficial sobre la discriminació per pertinença a una comunitat petita que demostro en el meu escrit. Com a mestre d'educació física m'he fet l'idea d'impartir l'educació física i la psicomotricitat pels passadissos i a l'entrada de la nova escola Montmany del Figaró, aquesta serà la manera d'intentar aconseguir fer classes en mínimes condicions els dies de pluja, fred o calor intensa. Cal dir que l'escola nova està situada en una zona obaga de la muntanya i això fa que sigui una zona força freda i humida. Crec que és una vergonya per l'educació de Catalunya que una escola pública de nova construcció no tingui un espai cobert suficientment gran per impartir educació física i psicomotricitat.

Esperant la seva resposta rebi una cordial salutació.

Jordi Roca i Font.

Mestre del CEIP Montmany.

jroca222@pie.xtec.es

Telèfon particular: 93 ........

Telèfon mòbil: 676.........

Bé, ja ho heu llegit, no crec que hi hagi res més a dir, bé, potser sí, una cosa més, l’única lluita que es perd és la que s’abandona.

Salut i pau.

Bones festes i feliç 2005.