divendres

El regal estrella

Ja falta poc per Nadal i la histèria consumista de cada any fa uns dies que ha començat. Resulta que aquest any un dels regals estrella serà el DVD per cotxe, ja sabeu, una pantalleta darrera els reposacaps del cotxe perquè la mainada estigui callada i no molesti mirant les aventures del Nemo i els seus amics.

Arribem a un punt on els pares “endollen” els nens mirant la pantalla per no fer la seva tasca de pares, i a sobre justificaran els Euros que s’han gastat en l’invent per intentar veure’s com a bons pares, com si ser bon pare fos gastar-se molts diners. Jo crec que els bons pares són els que parlen molt amb els seus fills, els que els eduquen i els que potencien les seves capacitats a tots els nivells. El DVD de cotxe em recorda l’anunci de ràdio on un pare truca a la mestra del fill i li demana que faci el que ell no és capaç de fer. Per què comprar un DVD portàtil? És que no s’és capaç de conversar? És que és molt difícil cantar, mirar el paisatge, observar els carrers, fer jocs de paraules o a coses per l’estil? On anirem a parar quan els fills demanin engegar una màquina substitutòria en trajectes de 10 minuts i els pares els facin cas?

Ja està bé intentar donar el que ells no van tenir però el millor que es pot oferir no és res material encara que la societat ens digui el contrari, i més per Nadal.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Hola Jordi, soc en Josep Marcó de Begur. Totalment encertat el teu comentari del DVD, i els restaurants on tenen sala on guardar la mainada mentre la parella dina "tranquilament"?, i la continua "aparcada" de nens fora de l'horari escolar en activitats de tota mena a fi i efecte de no haver-los de "aguantar"?, i la sisena hora?...

...Tot sigui per tindre els nens ocupats i que no donin la llauna.

De veritat que a vegades em penso que seria millor dedicar-nos a educar els pares que no pas als pobres nens-es que els hi han tocat aquets pares que es pensen que els seus fills són objectes que només fan que emprenyar. Pobres xiquets-es

En fi sense res més per observar em despedeixo felicitant-te per el teu blog i la pàgina web en general.