divendres

Festa de Fi de curs 2005/06

D'aquí a unes hores comencem la festa de fi de curs de l'escola.
Aquest any ha canviat molt perquè a alguns mestres no ens semblava bé la festa anterior. Ja a principi de curs vam buscar un plantejament diferent i em sembla que l'hem trobat. Anteriorment es feien uns balls per classe que poc tenien a veure amb el currículum i en alguns casos eren força grollers i provocatius en la línia de diferents programes de la televisió de masses altrament dita tele-escombraries. Ja m'enteneu, jo no sé perquè unes nenes de cicle mitjà o superior han de vestir-se com si tinguessin 16-18 anys per ballar amb poca roba i de forma insinuant, ho tobo patètic.
Ja sé, els agrada molt i la societat ho marca així però en una escola no hem d'entrar a promocionar aquestes coses, una escola és un lloc on s'han d'educar uns valors. Si a la festa del barri volen fer allò que ho facin però des de l'escola no hem de permetre oferir una imatge com fan a Antena 3 i/o a Tele 5 on els nens són mercaderies divertides que entren en modes dictades i calculades per gent sense escrúpuls en pro d'un share més alt que el rival.
Doncs bé, si no plou, farem balls tradicionals catalans del Cd del Galop com el "Petit vailet", el "Patatuf", ball de bastons, la Patum de Berga, etc... També cantarem cançons traidicionals d'arreu del món i tot això gràcies a un mestre de música amb molta empenta que ha portat gran part de la festa. Amb ell ens hem coordinat des d'EF per fer els balls i la resta de la gent ha col·laborat en la decoració i altres coses. Per mi aquesta és la idea d'una festa de fi de curs on els pares podran comprovar el que fem a l'escola i de pas despedir el curs amb armonia tots junts.
Unes nenes se m'han queixat que els agradaria fer balls d'aquells de "mucha marcha" i coses per l'estil. Jo els he dit que a l'escola s'educa i que aquells balls amb les seves lletres no eduquen i que per tant no han de tenir cabuda a l'escola.
Així de clar.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Totalment d'acord.