dimecres

Les armes contra la intolerància

Avui surt als diaris el cas d'una jove mestra de Vic que s'atreveix a ensenyar en català en una escola de Madrid. És notícia quan hauria de ser una cosa normal en una Espanya que amb la Constitució als dits és plural, multi-cultural i no sé quantes coses més.
Pel que tinc entès al Canadà s'ensenya francès a tot el territori i no només al Quebec que és la única regió francòfona. I per què no a Espanya? Us imagineu una Espanya on a les escoles s'ensenyin nocions de les llengües oficials de les diferents nacions que actualment la componen? no seria una forma de conèixer les realitats nacionals i així evitar confrontacions inútils? A mi em costa de creure que hi hagi gent a Espanya que es cregui les bajanades que diuen algunes persones interessadament per crear crispació a través de diferents mitjans de comunicació. I per què s'ho creuen? doncs perquè no ens coneixen, no ens coneixen i en molts casos ni ens volen conèixer, simplement ens volen seguir fent mal com han fet sempre. Estic segur que si a les escoles de tot l'Estat s'ensenyessin nocions de les diferents llengües hi hauria menys crispació, i per què? (com diria la Terribas) doncs perquè la intel·ligència i el coneixement són armes contra la intolerància.
Foto: El Periódico

1 comentari:

Anònim ha dit...

PREJUDICIS LINGÜÍTICS per el desconeiximent de que significa una llengua per a una cultura qualsevol. Rajoy al programa de tv l'altre día va dir que es necessita parlar l'anglés, es vital per a tots els ciutadans, però, el català...el català es una llengua minoritaria i no serveix per a res. Estereotips, prejudicis i acaben en discriminació.