diumenge

Ara és el moment d'un Camp Nou sense fum

El gest dels capitans del Barça donant l'oportunitat d'aixecar la quarta Champions a l'Eric Abidal és de les coses més maques que he vist al voltant de l'esport "rei". Ho és pel que simbolitza i perquè es veu un gest sincer per part d'un equip humà que ens està donant moltes alegries.
El Barça, sobretot el darrer Barça, és governat per experts en màrqueting i per tant es tenen molt en compte els gestos i la imatge del club arreu del món; a les xarxes socials també es veu i sobretot en la publicitat. El magnífic encert que va ser publicitar Unicef fa uns quants anys va ser el preludi d'un nou estil que crec que està humanitzant el món del futbol i que comença a ser imitat.
I ara cal un pas més, un nou pas valent per demostrar que realment aquest club està a l'avantguarda també en la protecció dels infants; ara cal regular el tabac al Camp Nou. Actualment anar al Camp Nou significa tornar a casa fent pudor de fum i ja va sent hora de separar el món de l'esport i el tabac. No es pot demanar canviar l'horari dels partits per facilitar que les grades s'omplin de mainada i alhora permetre que estiguin dues hores respirant fum, cal ser coherents i ara és el moment: és el moment per l'Abidal; pels que pateixen, han patit i patiran càncer i pel sentit comú.
Si no es regula aquest tema seguirem pensant que això de voler omplir les grades de mainada és perquè volen fidelitzar el client jove, una nova estratègia de màrqueting per vendre samarretes de qualitat pèssima a preus desorbitats.

2 comentaris:

Galderich ha dit...

Tens tota la raó amb el que dius. Però quan parles de la samarreta t'oblides del detall de Qatar, un dels estats on els drets humans, i de la dona, són vulnerats sistemàticament a mans d'una oligarquia medieval. Llavors, on és aquest "modus operandi" que comentes dels detalls de la imatge pública de can Barça?

JRoca_Font ha dit...

Galderich,
tens raó, no esmento Qatar Foundation però no ho faig perquè crec que es desviaria força el sentit de l'apunt. Certament és un tema per parlar-ne àmpliament, no m'agrada que la samarreta estigui tacada de petroli i coses pitjors, m'hauria agradat més un patrocinador diferent o que es seguís només amb Unicef però hi ha massa diners pel mig.
Salut