dimecres

El Fons SaltaMontes

La família Roca camina tranquil·lament per la fira d’atraccions. Un home ben vestit amb un maletí se’ls acosta:

- Que n’és de maca la nena – li toca les galtes.- Quant té ara?

- Catorze mesos – En Jordi ja ha après a parlar en mesos.

- Així que encara no puja a les atraccions...

- No, encara no.

- Miri, precisament d’això li vull parlar...

Els pares es miren desconfiats.

- Vostès saben el que val portar a les atraccions un nen avui en dia?

- No, però ens imaginem que surt car.

- Molt car sí.. però el meu banc ha treballat perquè vostès no tinguin problemes en un futur proper quan la nena els demani pujar a totes les atraccions..

- El seu banc ha treballat per evitar-nos problemes? Que amables..

- Sí, es tracta del Fons SaltaMontes.- obre el maletí i treu un full de publicitat.- Mirin, vostès ara que la nena té catorze mesos comencen a invertir en aquest fons i quan sigui una mica més gran la nena es beneficia dels diners acumulats...

- O sigui, rollo pla de pensions però més a curt termini i per gastar-s’ho en atraccions...

- Vostè hi entén senyor...

- Roca.

- Senyor Roca, vostè obre ara el Fons SaltaMontes posem pel cas amb 3000 Euros i aquest fons va treballant sense que vostè hagui de fer res.

- I com treballen els diners?

- Bona pregunta. Amb el Fons SaltaMontes no ha de preocupar-se de l’Ibex 35, ni de l’EuroStock, ni de l’Euríbor, el Fons SaltaMontes està lligat a les pujades d’un parc d’atraccions espectacular, molt més gran del que pugui imaginar... si el parc puja els seus diners pugen..

- I quin parc és aquest?

- Terra mítica.

- Val, gràcies però no ens interessa..

- No marxi senyor Roca, no ho sap tot encara...

- Merci, però no ens interessa...

- No, miri, la nena tindrà prioritat per pujar al SaltaMontes i el tren de la bruixa de les quatre a les sis de la tarda.

- Fa massa calor a aquesta hora.

- No marxi, el Fons SaltaMontes li regala un cotó de sucre a la seva nena perquè recuperi les forces després de pujar a les atraccions..

- Ja li dic que no m’interessa, adéu..

- Ep, també li regalem una samarreta de Terra Mítica i un dos per un a l’entrada..

- Miri, tenim una guardiola-porquet i li anem ficant un Euro de tant en tant, si el porc puja a la Llotja de Lleida els diners de la guardiola es queden igual i si el porc baixa també.

5 comentaris:

Sylvie ha dit...

Doncs sí que hi ha competència en el sector!
Em sembla al.lucinant abordar a uns pares en un parc d'atraccions, sigui o no una estafa.Em sembla indecent intentar convencer de que s'inverteixin uns diners sense poder-t'ho ni tan sols pensar, signar al mitg d'un parc d'atraccions una inversió en un fons.
Com s'explica llavors qué es un fons d'inversió? quines implicacions té fiscalment parlant? qui seria el titular ? la petita o els pares? de quin Banc serien clients? i un llarg etc..
I què vol dir que la revalorització del fons depen del parc d'atraccions Terra Mitica?? quina cotització té aquest parc? i pujar o baixar respecte quan?
A part d'intentar retenir als clients amb "regals" com samarretes o entrades, sense ni tan sols explicar que després encara haurien de tributar per ells.
En fi, que els que hi treballem en el sector ja sabem que cada cop costa més de trobar nous productes i innovar per captar clients, però aquesta no em sembla ni molt menys la millor manera per fer-ho.
Em resulta vergonyos.

JRoca_Font ha dit...

Sylvie,
aquest post està indexat com a ficció, de tant en tant m'agrada fer posts divertits sobre temes exagerats però que no són reals (almenys de moment.
Salut

Sylvie ha dit...

Ostres tu quin susto!! em semblava una passada... però no et pensis , a vegades la realitat supera la ficció sobretot quan es tracta de vendre.. gràcies per l'aclariment ;-)

Petjada ha dit...

JAJAJA no sé què m'ha fet més gràcia si el post (que en té molta i a això entrava) o el comentari de la sylvie(amb tots els meus respectes)! ;)

Afontcu ha dit...

Ei! No havia passat fins ara pel teu blog, però si P'eternitat et premia (a mi també:P) serà per alguna cosa!

Aniré passant, els articles que he llegit (que en són 5 o 6) estan currats!

Apa, q vagi bééé!