divendres

Objectius a mitges...


A la pàgina de la XTEC es poden consultar els nous currículums les assignatures de primària i secundària. Em miro els objectius generals de l'àrea d'educació física:

L'àrea d'Educació física en l'etapa de l'educació primària té com a objectiu el desenvolupament de les capacitats següents:

1. Conèixer, acceptar i valorar el propi cos i l'activitat física com a mitjà d'exploració per a l'elaboració de l'autoimatge, l'autoestima i l'autoconfiança.

2. Apreciar els efectes beneficiosos envers la salut de l'exercici físic i de l'adquisició d'hàbits higiènics, alimentaris i posturals.

3. Utilitzar el coneixement del propi cos, les capacitats físiques i les habilitats motrius per resoldre i adaptar el moviment a les necessitats o circumstàncies de cada situació.

4. Seleccionar i aplicar de forma eficaç i autònoma, principis i regles per resoldre problemes motors en la pràctica d'activitats físiques.

5. Participar en jocs com a element d'aproximació als altres, seleccionant les accions i controlant l'execució de les mateixes, prèvia valoració de les pròpies possibilitats.

6. Regular i dosificar l'esforç, assolint un nivell d'autoexigència d'acord amb les pròpies possibilitats i les característiques de la tasca.

7. Explorar les possibilitats i recursos expressius del propi cos per comunicar sensacions, emocions i idees.

8. Compartir i gaudir de l'exercici físic i de l'expressió i comunicació corporal en col·lectivitat mitjançant el joc, la dansa i qualsevol activitat física que comporti el desenvolupament de la persona.

9. Participar en activitats físiques compartint projectes, establint relacions de cooperació per assolir objectius comuns sense discriminacions, per mitjà de la participació solidària, tolerant, responsable i respectuosa i resolent els conflictes mitjançant el diàleg.

10. Conèixer i valorar la diversitat d'activitats físiques, lúdiques i esportives com elements culturals, propis i d'altres cultures, mostrant una actitud crítica tant des de la perspectiva de participant com d'espectador/a.

M'agrada com ha quedat, això sí, tot molt teòric perquè amb la reducció d'hores d'educació física em temo que aquests bonics objectius hauran de quedar a mitges...

3 comentaris:

ErrareHumanumEst ha dit...

m'extranya que administració prengui aquestes decisions,crec que serà pasta gansa que hauran d'invertir llavors en sanitat pública (i segurament en psicòlegs) i a més tenint en compte que és un problema que ha d'anar a més.

No soc entès però ara ja pocs (i per desgràcia)són els que han de treure a passejar les cabres, o tallar la llenya per la llar, o collir les patates, sinó tot el contrari... 8 hores assentat a la cadira i davant d'un ordinador, "bollicaos", grans sopars, kuxufletus de xocolata, transports (tot i que alguns fallen).... veig que els canvis socio-econòmics no només ens afecten als forestals.

Abandonar les activitats tradicionals és una pena, penós també és l'abandonament de la forma física que això comporta; Heu d'intervenir, als de l'administració els convençereu quan els hi digueu que càncers, parades cardio-respiratòries, depres.... poden ser per activitat física 0.
Ànims

Anònim ha dit...

Idò perque vegis, jo treballo a una concertada des de fa 10 anys i només faig 2 hores per curs d´E.F. i a principis de juliol em diuen que amb la nova llei hauré de fer totes les hores que marca la mateixa.Abans no importava??Serà perque ara són menys hores??Jo, companys, crec que hauré de tirar la tovallola i deixar-me dur??

JRoca_Font ha dit...

Sylvetris,
estem començant a organitzar-nos i aquesta guerra la guanyarem perquè tenim la raó del nostre cantó. L'obesitat infantil està creixent i aquestes mesures poc ajuden.
Anònim,
tinc entès que les mesures han de ser efectives pel curs 08/09 a primària, en tot cas no tiris la tovallola perquè hem de fer pinya entre tots.
Salut