dilluns

Educació Física vs oci amb activitat física

Un interessant bloc d'EF es fa ressò que al Regne Unit cinc escoles han començat a fer classes d'EF amb la consola de Nintendo Wii. En el darrer seminari que vam fer d'EF vam parlar de les TIC i l'EF i a cap dels assistents se li va acudir aquesta iniciativa tan peculiar, i mira que en van arribar a sortir de coses!.
Bé, d'entrada hauríem de definir quins objectius es pretenen amb la introducció d'aquest element i en el cas britànic sembla ser que la cosa va per la reducció de casos d'obesitat. Partint d'aquí i partit també que aquesta vídeoconsola altament addictiva té jocs on es sua de valent podem afirmar que amb la Wii es fa activitat física. La pregunta és: pel sol fet de fer activitat física (que no esport) podem aplicar-la a les sessions d'EF? la meva resposta va encaminada al No. Com a MEF de seguida que sento a parlar d'alguna cosa nova que es pugui aplicar a l'EF penso en l'organització que pot comportar i en aquest cas estem parlant d'una inversió econòmica molt gran a més de la introducció d'un element irreal, virtual o com en vulgueu dir que "enganya" sobre dels moviments que pugui fer posem pel cas una pilota de tennis, hem de tenir els nostres alumnes davant d'una pantalla en comptes de tenir-los en una pista poliesportiva? han de tocar un comandament en comptes del tacte d'una pilota? tens la mateixa sensació encistellant en una cistella real que en una feta per ordinador? no fotem!. No estic en contra de la Wii, de fet hi he jugat i és molt divertit, però no barregem les coses: una cosa és l'EF i una altra l'oci que qualsevol persona pugui tenir a casa seva.
Els defensors de la iniciativa afirmen que és molt motivant pels alumnes, malament van els MEF britànics si no són capaços de motivar els seus alumnes, no?.
També és motivant el Messenger i que jo sàpiga (encara) no es fa servir en les classes de llengua...
Per cert: el bloc ha passat les 30.000 visites.
Foto: "Suc de maduixa regalimant" de JRoca

4 comentaris:

Sergi ha dit...

Hola JRoca.

Dir-te que, com a LCEFE, en part estic amb tú. Crec que fer servir la Wii per realitzar accions copiades d'altres activitats físiques seria totalment erroni, per molt més motivant (?) que diguin que pot ser.

Altre cosa seria si la gent de Sony apostés per realment per l'educació i fes programes educatius seguint per exemple treballs d'orientació o tasques realment difícils de realitzar dins les escoles o almenys en l'horari escolar com serien l'escalada, l'esquí (nòrdic o de fons), etc.

Seria interessant però caldria que Sony ens ajudés i s'impliqués per fer-la servir a l'aula. De la forma comercial que té actualment amb jocs de bàsquet, futbol, i no sé què més, crec que per això ja tenim l'espai, el material i només cal de les ganes de motivar del mestre per assolir els objectius programats.

Salutacions.

JRoca_Font ha dit...

Sergi,
gràcies per la teva aportació. Crec que està força clar que en un futur alguna plataforma tipus Wii serà utilitzada amb finalitat educativa i relacionada amb l'EF, ara mateix crec que la finalitat de la Wii és d'oci, amb certa activitat física sí, però tan sols oci, res de valor educatiu per les nostres sessions pràctiques.
Salut

ErrareHumanumEst ha dit...

Hola de nou,

(vaig passant per aquí, els blocs tonencs no els fallo, que, per cert, en conec ben pocs...)

Home, segur que la wii com element pedagògic deixa molt que desitjar...

Ja que surt el tema de l'esquí, del qual en soc bastant reticent...no sé si és molt bo fomentar entre els menuts aquest esport...

Diguéssis Noruegs, d'acord, que suposo que és d'on ha sorgit aquest esport... però és que aquí no és pas el mateix.

Alguns diuen que és una cosa rentable i que fomenta l'economia. Jo més aviat diria que és una cosa gens rentable que n'origina una de molt més rentable: l'especulació urbanística. Els nº d'una estació d'esquí no surten a no ser que al costat hi facin les 2 residències. Si no fos per això ben pocs haguéssin donat un duro per l'esquí...

Tot plegat em sembla que és gairebé com si a Madrid començés la moda del surf... no sería un pèl absurd?

I si, la globalització és el que té... però coi, una mica més de seny...

Salut

zel ha dit...

Noi, allà on treballo, la Moni, la nostra mestra d'EF diu elmateix que a la teva presentació... Gràcies per passar, m'he encantat llegint els teus escrits! Petonets!