dimecres

Pares que fugen d'estudi

Disney torna els diners dels DVD Baby Einstein comprats als EUA a partir del 2004 per publicitat enganyosa. Es veu que prometien que aquests DVD estimulaven l'aprenentatge dels nadons en diferents àmbits com el llenguatge, el càlcul o la música. Aquesta notícia, que pot passar desapercebuda per gran part de la ciutadania, crec que és molt important pel precedent que suposa: una poderosa multinacional reconeix que ha enganyat durant uns quants anys en un tema tan delicat com és l'educació dels petits de la casa. Es veu que un terç de les famílies nord-americanes amb nadons tenen a casa algun d'aquests DVD "miraculosos"; m'imagino que dins d'aquest terç hi haurà qui posarà els DVD als seus fills amb el sentit comú de no pretendre crear genis però, i el percentatge que realment s'ho creu? estic segur que molta gent "endolla" el nen davant la tele una estona cada dia pensant que tindrà un geni a casa de la mateixa manera que carrega el mòbil amb la certesa que funcionarà unes quantes hores. Trist.
A les escoles de vegades ens trobem amb famílies que es pensen que l'educació dels seus fills és una exclusivitat de l'escola i que si alguna cosa no funciona com hauria de funcionar la culpa és només de l'escola. Molt trist.

3 comentaris:

zel ha dit...

Calla, calla que ja saps que després a l'escola ho arreglem tot, tot i tot!!!!

Criticartt ha dit...

Des d'ahir estic més tranquil•la i em miro amb millors ulls els meus fills. Jo que vaig arribar a pensar que cap dels tres nens arribarien a res a la vida!!! i mira que jo els insistia a que miressin els vídeos de BE que m'havien regalat!!!!! sort que ells eren més llestos que tots aquest neo-educadors, i passaven olímpicament d'aquest insuls animalets televisius!!!

Per sort al final torna al seu lloc. Ara seriosament, jo mai he entès l'educació dels nens amb vídeos i bits. El millor és educar-los com van fer amb nosaltres...tampoc en sortit tan malament!!!

JRoca_Font ha dit...

Zel,
tot, tot i tot; bona aquesta ;-)
Criticartt,
jo veig els vídeos i bits com a complement que poden ajudar però diria que això de BE intenta anar més lluny i per aquí no hi passo. Gràcies per comentar, benvinguda!
Salut