dijous

Francesc Ferrer i Guàrdia, ja fa 1 segle

El passat 13 d'octubre va fer un segle que va ser afusellat Francesc Ferrer i Guàrdia, el creador de l'Escola Moderna. TVC va emetre un interessantíssim reportatge, entre setmana, tard i al Canal 33 que podeu veure aquí gràcies a aquest gran encert que es diu Tv3 a la carta.
Ferrer i Guàrdia no va ser assassinat per ser un instigador de la Setmana Tràgica, va ser assassinat per intentar canviar el món a través de l'educació. Trenta anys després centenars de mestres i pedagogs van creuar la frontera amb França per no creuar-se amb els feixistes. Els que es van quedar van ser depurats implacablement; està clar que els poders fàctics han entès des de sempre el poder de l'educació.
Veient el reportatge vaig sorprendre'm en veure la ràpida propagació de les idees de l'Escola Moderna arreu d'Europa en una època sense tants mitjans com ara, em pregunto què hauria passat amb Internet i les eines 2.0, hauria reeixit?Nota: Vídeo extret del web www.ferrerguardia.org. Conté imatges del reportatge de TVC enllaçat més amunt.

Cap comentari: