diumenge

El boca-orella dels blocs


Aquest dissabte vaig anar a una nova Ateneuesfera a l'Ateneu Barcelonès a petar la xerrada amb diferents blocaires de diferents àmbits. La trobada d'ahir va ser particularment interessant doncs es van tractar molts temes que van fer que la cosa s'allargués ben bé tres hores.
D'entre els nous convidats vaig conèixer en Josep Àngel Guimerà que és un dels impulsors de l'anomenada Gastrosfera.cat que aglutina un munt de blocs en català sobre cuina. L'autor va dir una frase que ara no sabria reproduir literalment però que deia alguna cosa així com: "avui en dia qui té un bloc de cuina pot rebre productes comercials per alimentar una família de quatre persones". Aquí hi ha tema. Les grans marques comercials han entès que els blocs són potencialment una forma magnífica de publicitar els seus productes amb una fórmula semblant al boca-orella que és la publicitat més directe; i tot a molt bon preu, ni punt de comparació amb les campanyes habituals. Les relacions que s'estableixen entre blocaires i lectors de blocs fan que hi hagi una confiança, semblant com comentava al boca-orella, que no pot ser passada per alt pels publicistes.
Interessant: tens un bloc de cuina més o menys important, es posen en contacte amb tu i reps un producte amb la condició que en parlis al bloc. Si en parles bé o malament ja és un tema d'ètica. I si parlem d'ètica, de cuina i ho passem pel túrmix 2.0 hem de parlar del Codi Cuina: uns principis ètics per xupar-se els dits.
Foto extreta del bloc
Vida quotidiana

7 comentaris:

Vida quotidiana ha dit...

Ja em veig a mitja blocosfera fent posts gastronòmics a mesura que avança el mes. Haurem inventat l'e-banc dels aliments!!

Rafel ha dit...

Al meu bloc en parlo del trinxat de Cerdanya.

Necessito : col, patates, rosta, botifarra negra, alls...

PD. La col si és possible tocada pel fred que és de mal trobar a Can Fanga

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

Realment va ser interessantíssima l'aportació del company de la Gastroteca. Li haurem de dir que experimenti en la pròxima Ateneuesfera... :-)

JRoca_Font ha dit...

David,
bona idea, m'hi apunto.
Rafel,
ostres, ahir vaig venir i t'asseguro que de fred en fotia, ara, la col més propera deu ser als horts de la vora del Llobregat o en algun balcó d'aquests ecològics.
VPàmies,
exacte, que experimenti i que porti teca, ;-)
Salut

Puigmalet ha dit...

¿Però al final a Educació et moderen els comentaris o no te'ls moderen? Salut i cols!

Massitet ha dit...

Per al·lusions! ;-)
Abans de res, agraïr-vos a tots la benvinguda que em vau donar: va ser una experiència ben enriquidores, polèmiques incloses....
Sobre la frase que vaig fer, no ens emocionem: no us penseu que rebem com per alimentar la família tota la setmana! Vull dir que, quan envien mostres, poden ser perfectament per a quatre persones... Com a data curiosa, a una amiga li van enviar una cafetera per a que en fes un test! ;-)
De tota manera, els blocs que sí que reben mostres a patades són els comercials, que d'haver-ne n'hi ha, també...
En fi, que ja us dic ara que jo també vaig al super a comprar! ;-)

En una cosa estic d'acord, aquí hi ha tema: els experts de màrqueting diuen que som "prescriptors": gent a qui els consumidors fan cas a l'hora de triar. I clar, la deducció és fàcil...

Salut!

JRoca_Font ha dit...

Puigmalet,
prova-ho tu mateix. ;-)
Massitet,
o sigui, al super a comprar.. però les caixes de Damm Inèdit encara les tens? això m'interessa.
Salut