dimecres

La trobada amb el Conseller Maragall

Ahir dimarts 2 vaig ser convidat a una trobada de blocaires i docents experts 2.0 amb el Conseller Ernest Maragall a la seu del Departament d'Educació. Els seleccionats a la cita vam ser una vintena de persones de sectors professionals molt diversos que van des dels relacionats amb el periodisme, empreses amb implantació TIC, experts contrastats en eines 2.0 i diferents perfils educatius com són els docents en el sector universitari, educació secundària o educació primària com és el meu cas.
Al costat del Conseller Maragall hi havia la Trina Milán que és Responsable del projecte d'Identitat digital del Departament i en Xavier Vidal que és Cap de Comunicació. Ens van explicar les intencions del Pla que són gestionar un bloc, un canal de Youtube i un compte de Twitter per promoure la participació amb la ciutadania i especialment amb la comunitat educativa que, ara per ara, mostra un distanciament i un conflicte provocat en molts casos per una manca d'informació, segons van reconèixer.
La trobada, que va durar unes dues hores, ens va permetre exposar les nostres inquietuds, queixes, propostes, consells i moltes opinions que van ser degudament contestades. Una de les meves intervencions va anar enfocada a la dificultat que tenim els coordinadors TIC per "enganxar" companys en les eines 2.0 i el seu potencial educatiu; veient que una part dels actuals docents són incapaços d'entrar en aquest món (tot i els esforços) vaig proposar un Pla perquè els futurs docents sortissin de les facultats amb una formació adient en aquestes eines. A partir d'aquí van sortir persones del món universitari exposant el seu punt de vista sobre la formació TAC dels futurs mestres. També va haver-hi moltes altres intervencions de tot tipus: algunes encarades als sectors professionals diversos presents a la sala, d'altres sobre temes més pràctics i informatius i d'altres també sobre algunes experiències educatives. En definitiva puc dir que va ser una experiència positiva pel que vaig aprendre i vaig sortir amb l'esperança que aquest pla funcioni. Tant la Trina Milán com en Xavier Vidal em van causar molt bona impressió i crec que estan més que capacitats per portar a terme aquesta tasca tan complicada; la impressió que em va causar el Conseller no va ser tan bona i em costaria explicar la raó: potser el veig massa "polític"? potser perquè fa temps que he deixat de confiar-hi? la veritat és que tampoc em preocupa gaire, prefereixo un bon equip a un bon líder i la propera persona que ocupi aquest càrrec segons resulti de les properes eleccions espero que continuï aquest projecte, tingui més o menys carisma (talante) que l'actual.
Actualitzat 7/2/10: notícia al 3cat24
Foto: "Xavier Vidal, Ernest Maragall i Trina Milán" de JRoca'10

6 comentaris:

Rafel ha dit...

Gràcies per la intervenció a la trobada i ser la veu de molts de nosaltres. Estic aconseguint que cada cop més persones facin servir les TIC i hi creguin, però els que no s'hi pugen al carro ja em conformo que no hi posin pals a les rodes.

Salut

JRoca_Font ha dit...

Rafel,
a la reunió va sortir aquest tema dels que som transmissors cap a la resta del Claustre, jo mateix vaig dir "som els tres o quatre flipats de cada centre" que intentem fer arribar les TIC a la resta i ens costa "Déu i ajuda" aconseguir-ho. Es tracta de seguir i seguir suposo, a la llarga han d'entendre que les TIC tenen un potencial educatiu que no podem deixar passar.
Gràcies
Salut

El veí de dalt ha dit...

Doncs a veure si els docents universitaris es posen les piles en foramar els futurs docents en el camp de les TIC

JRoca_Font ha dit...

El veí de dalt,
espero que sí, tenen l'avantatge que els actuals universitaris són força usuaris de les TIC, és qüestió de fer-los descobrir el potencial educatiu que tenen.
Salut

David Argente ha dit...

Un post relaccionat amb la teva intervenció i que més o menys intenta dir lo mateix a la gent. Formació i no titulitis.

http://juancamef.blogspot.com/2010/01/la-formacion-universitaria-de-los.html

salut i força

JRoca_Font ha dit...

David,
gràcies per l'enllaç, me l'he llegit i hi estic d'acord.
Salut i força
Jordi Roca