dilluns

Milions de píxels no pixelats

A Internet les coses avancen a un ritme imparable i cada dia surt alguna cosa nova que sorprèn a una majoria i fa estirar els cabells a una minoria que li hauria agradat inventar-ho. El món de la fotografia d'alta resolució permet pàgines webs com aquesta amb fotografies de 26 MPíxels de París i coses com aquesta que va inventar el diari esportiu Marca. Es tracta d'una fotografia d'alta resolució de les grades del Santiago Bernabéu on, si vas tenir la sort (o no) d'anar a veure el Clàssic, et pots trobar entre el públic menjant pipes, tirant fotos, rosegant les ungles o insultant a l'àrbitre que són les coses que s'acostumen a fer als camps de futbol; ells en diuen "¡¡¡Marca.com te ayuda a localizarte!!!".


El que m'agradaria saber és si això és legal, m'explico: imaginem-nos que vas al camp amb els teus fills menors d'edat i no vols que surtin a la foto, què has de fer? diria que hi tens tot el dret, no? he estat mirant la foto i està ple de menors perfectament identificables. Com està el tema del dret d'imatge en els recintes esportius? perquè una cosa és que estiguis a la grada i que surtis casualment a la televisió en una ràfega que empaita una pilota però una altra de molt diferent és que la teva imatge estigui penjada en un web d'una empresa privada. M'imagino que hi deu haver un d'aquells buits legals que s'han d'omplir a mesura que la tecnologia avança.
A l'escola ens curem d'espants i cap nen surt al web o bloc del centre si no disposa d'autorització però, i als recintes esportius amb milers d'interessos comercials?
Foto extreta de www.marca.com

4 comentaris:

Montserrat ha dit...

Crec que si estàs en un lloc públic et poden fer una foto encara que siguis menor.

JRoca_Font ha dit...

Montserrat,
no sé exactament com va però crec que el fet que la foto s'exposi en una pàgina web d'una empresa privada fa que no ho tingui gaire clar.
Merci per comentar.
Salut

Modgi ha dit...

Potser n'estem fent un gra massa amb la protecció dels menors. A ningú li esguerrem la vida per fotografiar-lo en una grada.

JRoca_Font ha dit...

Modgi,
aparentment sembla que sí, que potser en fem un gra massa però poden haver-hi casos de menors que necessitin una protecció fruit d'una circumstància familiar concreta. A les escoles acostumen a haver-hi pocs casos de famílies que signin el paper per no sortir a Internet; cada família té les seves raons i en alguns casos són raons de pes.
Gràcies per comentar.
Salut