dimecres

Demagògia, odi, engany, manipulació


Hi ha un partit que diu que a Catalunya discriminem a les persones segons el lloc de naixement. Això és mentida a més de ser una manipulació amb un objectiu molt clar: incentivar un odi programat cap a Catalunya i a la nostra cultura. Com es pot permetre això?
Això és culpa de la falta de coneixement que hi ha entre les persones que viuen a l'estat espanyol. Per què no es fan programes divulgatius sobre les diferents cultures que conformen l'estat? per què s'amaga a la gent que dins de l'estat hi ha nacions amb cultures que s'han de respectar? per què s'enganya a la gent i se la manipula d'aquesta manera i ningú ho denuncia?
és fàcil criticar i parlar de la gent quan no la coneixes i evidentment és fàcil fer judicis erronis, crec que ja va sent hora de donar a conèixer a tots els pobles de l'estat el que és la cultura catalana i el fet diferencial, sense cap pretensió d'enfrontar ni de rebutjar res, simplement informar a la gent del què som, d'aquesta manera, amb comprensió i raó no hi hauria tant odi contra la nostra cultura.
Per cert, a Catalunya eduquem per una societat bilingüe on tots els ciutadans sàpiguen defensar-se perfectament en dos idiomes, tot el que és cultura suma, encara que per alguns resta si una de les dues llengües és la catalana. Com es pot dir que discrimina un sistema que permet a la pràctica que els alumnes siguin bilingües? Com poden tenir el nassos de dir que discriminem segons la procedència? això indigna.
Polítics auto-anomenats catalans, per què permeteu això?

2 comentaris:

Little Snail ha dit...

No penso que precisament el model educatiu afavoreixi el bilingüísme en el bon punt i hora que és obligatori rebre totes les assignatures en català, nomès a excepció del castellà y segons quin mestre ho faci, ni tan sols això.

S'hauria de poder escollir, per exemple. Promoure el bilingüísme no és donar hora i mitja de castellà a l'escola.

No estic d'acord.

JRoca_Font ha dit...

Bichillo,
s'ha de tenir en compte que de les dues llengües oficials a Catalunya la menys parlada és el català. Jo no conec cap nen que entri a ESO sense entendre i parlar castellà en canvi és evident que molts no parlen català, d'aquesta manera n'hi ha molts que són monolingües i no bilingües. Crec que el model actual fomenta el bilingüisme ja que els castellano-parlants aprenen (en teoria) català. Els catalano-parlants aprenen castellà sense cap mena d'esforç a l'escola, al carrer, mirant la TV, etc... jo sóc catalano-parlant i no sóc conscient de quan vaig aprendre castellà, simplement el parlo i l'escric perfecte.
Crear un model on es pogués escollir a més de ser inviable seria la mort del català, molts castellano-parlant tenen a l'escola l´únic contacte amb el català, si escollissin ser educats en castellà encara que fessin dues hores de català seria impossible que l'aprenguessin, seria un model que provocaria la desaparició del català i el monolingüisme únic de la llengua més forta que és evident que és la castellana. Només cal veure a altres territoris de parla catalana quin idioma parla el jovent.
Salutacions