dimarts

Menys històries i de cara a barraca!


Educació i el CAC editaran i enviaran als centres una guia per aprendre a mirar la televisió en família. Aquí us deixo l'enllaç i de pas les 10 recomanacions:
1. La responsabilitat del que veuen els infants a la televisió és, bàsicament, de les persones adultes que hi conviuen. És bo pactar amb ells la selecció de programes adequats a la seva edat i als seus interessos. Ensenyem-los a triar.
2. Limitem el temps que els infants dediquen a la televisió. El televisor no ha d'estar encès tot el dia. Apaguem-lo quan el programa seleccionat s'hagi acabat.
3. Procurem mirar la televisió amb els nostres fills i comentem els programes i la publicitat. Aprofitem els valors de la televisió.
4. Ensenyem els infants a qüestionar i a valorar allò que veuen a la televisió i estimulem la seva capacitat crítica. Ajudem-los a entendre la diferència entre realitat i ficció.
5. Si no podem estar amb els nostres fills, interessem-nos pel que miren i pels motius de les seves preferències.
6. Mirar la televisió no ha de treure hores de son, que són necessàries per al bon desenvolupament físic i psíquic dels nostres infants.
7. Traurem més profit de la televisió si utilitzem el vídeo o el DVD per enregistrar els programes que més puguin interessar els nostres infants.
8. Busquem alternatives al consum televisiu: jugar, llegir, fer esport, sortir amb els amics, etc. Hi ha moltes coses per fer a més de mirar la televisió.
9. No deixem que la televisió sigui l'única font d'informació i l'única opció cultural dels nostres infants. Ajudem-los a interessar-se per la premsa, la ràdio, el cinema, el teatre, etc.
10. Recordem que els infants tendeixen a imitar la manera de fer dels adults també pel que fa a la televisió.
Bé, ja veieu la lògica de les recomanacions, em sembla que qualsevol persona amb dos dits de front segueix això. A mi m'agradaria fer una crida al CAC perquè en comptes de fer tantes guies es dediquin a solucionar l'arrel del problema que és la llastimosa programació de tele-escombraries que fan en horari infantil. Salutacions CAC, tindreu notícies meves i espero que de la resta de gent que llegeixi aquest humil bloc.
Envieu les vostres queixes aquí: audiencia.cac@gencat.net

1 comentari:

JRoca_Font ha dit...

M'agrada el punt 8 de les recomanacions, i a vosaltres?