dijous

Dijous llarder amb cert toc prehistòric


Hi ha dates que es recorden des de sempre i una d'aquestes és el Dijous Llarder. A la majoria d'escoles s'aprofita el dia sencer o la tarda per fer una sortida i en el nostre cas no podíem ser menys. A les tres hem fet una mica d'excursió a la tomba prehistòrica de Gasala, a Taradell mateix, i ha estat una sortida ben maca que a mi m'ha fet descobrir una zona que desconeixia totalment tot i estar a tan sols una desena de quilòmetres de casa. El dolmen de Gasala m'ha decepcionat una mica més que res perquè me l'imaginava més gran però el paratge és magnífic i els nens s'ho han passat de conya jugant per l'entorn i buscant fòssils:
- Jordi, això és un fòssil?
- Jo diria que sí.
- I això?
- No ho veig clar, diria que no.
- He trobat un sílex, és un sílex, oi?
- Molt bé, mireu, això els homes prehistòrics que devien rondar el dolmen ho feien servir com a ganivet per tallar carn, fer llances i fletxes, veieu? ho tallaven així.. veieu com talla? aneu amb compte... quan caçaven un animal el sílex servia per separar la carn del pèl.
- Eeecs..
- Per què dius ecs?
- Fa fàstic la carn crua..
- Bé que t'has menjat la botifarra de l'entrepà.
Fotos: "Voltants de la tomba de Gasala" de JRoca

2 comentaris:

Unknown ha dit...

Sempre que he visitat un dolmen, no he pogut evitar pensar en les persones que vivien per alla. Que devien fer? Com devien dormir? Que menjaven? Ara... no he tingut mai la sort de trobar un silex ;-)

JRoca_Font ha dit...

Merrameu,
és inevitable pensar, encara que sigui una mica, en la vida que feien en aquells temps. Pel que fa al sílex, hi havia algunes roques per allà i jo diria que eren de sílex.
Salut