divendres

En Sala i Martín i el florido pensil

Ahir dijous vaig escoltar el "Problemes domèstics" de Catalunya Ràdio on en Xavier Sala i Martín va explicar molt bé unes quantes coses d'economia i ho va fer d'una manera molt entenedora. Tot anava bé fins que el senyor economista va començar a parlar de l'escola i del sistema educatiu, va anar al recurs fàcil d'intel·lectualillo de tertúlia (de bar) que és deixar l'escola per terra dient, entre d'altres coses, que l'escola en aquest país no fomenta l'esperit crític i només anem a buscar la memorització de les coses per oblidar-les de seguida després de l'examen, un tòpic una mica gastat, no? si en fot d'anys que es diuen aquestes coses, diria que de l'escola franquista i les llistes dels "reyes godos".
Senyor Sala i Martín, ja sabem que als teus estimats Estats Units sou tan perfectes que tots els alumnes surten amb un nivell educatiu a l'elit mundial i per això el país funciona tan bé que volen estendre el seu "coneixement" arreu del món. En comptes de criticar, sense conèixer l'escola catalana, no seria millor que ens aportés solucions per ser tan llestos i competitius com els americans?
Us imagineu que Catalunya tingués un conseller d'educació que fos economista? .... bé... potser.. tan se val.
Hi fot un fred que pela.
Foto: "All star" de JRoca
Nota: Podeu escoltar l'entrevista a CatRàdio

3 comentaris:

Vida quotidiana ha dit...

En Sala-i-Martin té el gran defecte d'opinar molts cops sense tenir ni idea de què parla, i lògic la sol espifiar. Les ganes de ser mediàtic el perden.

Per cert, el problema amb el Tete no és que sigui economista, sinó que sembla està abonat a les maragallades.

JRoca_Font ha dit...

David,
totalment d'acord en això d'en Sala i Martín.
Pel que fa al Tete segur que també tens raó, les maragallades són marca de la casa. El tema és que els anteriors consellers d'educació havien estat ex-mestres i/o professors per la qual cosa crec que ho tenien més fàcil per entendre les escoles i el que les envolta. D'aquí a poc temps el Tete vindrà a la meva escola a inaugurar unes obres d'ampliació, a veure si petem la xerrada una estona. Per cert, si segueixen fent Polònia tan tard els nens no el coneixeran...
Salut

Anònim ha dit...

SAla i Martin ja ens te acostumats a este tipus de comentaris, per tal de desacreditar l'escola pública. Si fos per ell totes les escoles es regirien per l'ideologia del lliure mercat, a veure qui pot més i si puc xafar els altres millor.
Felicitats pel bloc.