divendres

Joguines netes

Arrel d'un post sobre joguines brutes que vaig fer fa un mes i mig vaig comprometre a fer una llista de joguines adients per aquests dies de Reis i després de buscar molt he vist que és impossible oferir una llista gaire llarga sense entrar en publicitat i que a sobre sigui per a moltes edats, d'aquesta manera confio en el sentit comú dels lectors del bloc per no caure en a les garres de les joguines brutes i ser capaços de regalar joguines amb intencions més netes. Els meus consells es basaran en les següents vessants:
Material de "papereria": per pintar, fer fang, plastilina, manualitats diverses, etc...
Material esportiu: visiteu alguna botiga d'esports i/o web amb catàleg de jocs esportius i accessoris per a tot tipus d'esports, hi trobareu material que possiblement desconeixíeu i que val la pena com molts jocs alternatius. Consell: Una Indiaca: per menys de 10 € un joc que millora la coordinació i permet joc col·lectiu amb tota la família.
Jocs de taula: aquí hi entren els tradicionals de tota la vida com el parxís, dòmino, escacs i un munt per a descobrir. Consell: Dames xineses: un joc d'estratègia senzill per jugar amb família i/o amics.
Per llegir: Hi ha un munt de llibres per a totes les edats, fer una ullada a la biblioteca municipal també ens dóna idees.
Instruments musicals: sobretot de percussió ajuden a millorar el ritme. Exemple: maraques.
Jocs de creació "de pel·lícules": són joguines que permeten als infants crear-se les seves pròpies històries; ho són els ninots, nines, cuinetes, disfresses, etc...
Els jocs d'ordinador: Hi ha moltes pàgines web amb jocs online educatius ben interessants. El programa JClic permet jugar online mentre aprenem, no em cansaré d'aconsellar-lo.
Els de jocs de consoles són un tema que no domino gens però pel que he vist a l'escola cal anar amb compte per l'alt component addictiu que tenen. Hi ha molts jocs amb alt contingut violent.
Bé, si hi voleu afegir coses, donar consells o el que sigui ja sabeu que els comentaris en aquest bloc són permesos i l'enriqueixen.
Salut
Foto: "Una indiaca". Font: Viquipèdia